• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Zo vind je de eetkamerstoel die bij je past!

Ga je voor eetkamerstoelen met armleuning? Of juist zonder? En hoe weet je nou hoeveel stoelen je nodig hebt?  Onze collectie aan eetkamerstoelen is enorm en ik snap dat het een grote uitdaging is om de juiste eetkamerstoel te kiezen! In deze blog help ik je dan ook in 3 stappen op weg om de juiste eetkamerstoelen te kiezen!

De afmeting en vorm van de eettafel

De belangrijkste aandachtspunten bij de keuze van de juiste eetkamerstoelen, zijn de afmeting en vorm van de eettafel! Aan een lange, rechthoekige tafel zet je andere stoelen als een compacte, ronde eettafel. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de verhouding tussen de tafel en het aantal stoelen. Een heel handig trucje is om te onthouden is dat één stoel gemiddeld 60 centimeter ruimte nodig heeft. Dus aan een 2 meter lange tafel passen drie eetkamerstoelen per zijde. Een échte eyecatcher is onze eetkamerstoel Pippa. Deze stoel steelt echt de show in je interieur en is van een hele goede kwaliteit!

Eetkamerstoel Pippa Roze Velvet 86 X 66 X 64 Richmond

Eetkamerstoel Pippa Roze Velvet | Wants&Needs

Comfort van de eetkamerstoelen

Om het comfort van je eetkamerstoelen te bepalen, is het belangrijk om eerst na te gaan welke functies je eethoek moet vervullen. Is je eettafel alleen bedoeld om ’s morgens snel te kunnen ontbijten en ‘s avonds te eten? Dan is het comfort misschien minder belangrijk. Is de eettafel de centrale plek in huis? Dan zijn comfortabele stoelen heel belangrijk! De eetkamerstoel ‘Forlì’ is een echt hip fluweeltje met en trendy klassieke twist. Deze stoel heeft een hoog zitcomfort en armleuningen! Een eetkamerstoel met armleuningen draagt bij aan een ergonomische zithouding. Ook zorgt het ervoor dat je langer en comfortabeler in eenzelfde positie kunt zitten!

Eetkamerstoel Seashell By Boo

Eetkamerstoel Seashell | Wants&Needs

Mix & Match

Hebben jij en je huisgenoot andere ideeën over hoe jullie de ideale eetkamerstoel voor je zien? Geen probleem! Mix & match verschillende stoelen bij elkaar en zo komen jullie er samen uit. Natuurlijk kun je voor rust en eenvoud kiezen met vier of zes dezelfde stoelen. Maar een combinatie van stoelen van verschillende kleuren, vormen en materialen biedt ook mogelijkheden om alle woonwensen terug te laten komen in de eethoek! Combineer bijvoorbeeld de eetkamerstoel ‘Jolien roze’ met de eetkamerstoel ‘Jolien lichtgroen’. Deze stoelen zijn van dezelfde set, maar in verschillende kleuren. Zo creëer je eenheid in je interieur met een speelse twist!

Eetkamerstoel Gigi

Wants&Needs Eetkamerstoel Gigi | Wants&Needs

 

Geïnspireerd?

Zin om de tips toe te passen en de juiste eetkamerstoelen uit te kiezen? Kijk dan snel online in onze webshop voor onze collectie eetkamerstoelen!

2021-03-09T12:15:23+00:00 maart 9th, 2021|