• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Let’s go vegan, zo stap je over naar een vegan interieur!

Let’s go vegan! Bij een vegan lifestyle denken we al snel dat daar alleen het eten bij hoort. Maar het is meer dan het niet meer eten van dierlijke producten. Je kunt namelijk ook een vegan interieur creëren. Gaat het jou lukken om alle dierlijke producten uit je interieur te bannen? En nu hoor ik je al denken, van hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Daar ga ik je nu meer over vertellen.

Vegan on the wall

Steeds meer mensen weten dat verf vaak niet vegan is. In veel verfsoorten zit een melkeiwit als bindmiddel. En de kwasten waar je meestal mee verft zijn ook niet helemaal vegan. De haartjes zijn soms dierlijk. En nu denk je, zijn er dan wel vegan alternatieven? Yes, die zijn er zeker! Je kan kiezen voor behangpapier of zelfs voor vegan verf. De verf zet je dan op de muren met schuimrollers of synthetische kwasten. Zo zorg je ervoor dat jouw muren helemaal diervrij zijn!

Je interieur is niet af zonder een vegan vloer

De basis van ieder interieur is de vloer, dus zo ook voor een vegan interieur. Echt een no go voor de vloer is laminaat en tapijt. Hier wordt vaak dierlijke lijm voor gebruikt. Met een houten vloer zit je meestal wel goed en al helemaal met bamboe. Ook met een Marmoleum vloer en tegelvloer kies je voor een diervrije keuze. Dus ook voor de vloeren zijn er genoeg opties!

Cruelty-free meubels en accessoires

Ook wat betreft meubelstukken kun je vegan gaan wonen. Leer is echt uit den boze in dit interieur. Maar het goede nieuws? Kunstleer is erg kwalitatief, mooi en vaak ook goedkoper en gemakkelijker te onderhouden. Dit is dus een win-win situatie! Maar je kunt ook kiezen voor een stoffen stoel of bank, dat ziet er altijd zo gezellig uit!

Houten meubels en accessoires, met name duurzame bamboe, kunnen volgens de meeste vegans wel in dit interieur. Maar ook producten zoals riet en rotan, maar ook marmer en andere soorten natuursteen doen het goed in een vegan interieur. Waar je goed op moet letten bij accessoires zijn vooral kaarsen en serviesgoed. Kaarsen kunnen namelijk gemaakt worden vaan dierlijke vetten. En bij sommige serviezen hebben ze gebruik gemaakt van dierenbeenderen.

Stoffen die je MOET vermijden in een vegan interieur

In het algemeen moet je vooral deze stoffen vermijden in je interieur als je wilt overstappen naar vegan:

  • Angora
  • Dons
  • Leer
  • Wol
  • Zijde

Geïnteresseerd?

Helemaal zin gekregen om over te stappen op een vegan interieur? Bekijk dan onze webshop voor het aanbod.

2021-02-25T19:34:48+00:00 februari 25th, 2021|