Zó kies jij de perfecte hanglamp boven de eettafel! ✨

Ben jij toe aan een nieuwe hanglamp boven de eettafel? Je bent al aan het zoeken geweest maar het lukt maar niet om dé perfecte hanglamp boven je eettafel te vinden. Je vindt het moeilijk om je voor te stellen hoe die lamp er bij jouw thuis uitziet. En wat moet je met het licht? In dit blog ga ik je helpen met het vinden van dé perfecte hanglamp voor boven jouw eettafel.

Stap 1: Kies je tafel

Begin met het kijken wat voor een tafel je thuis hebt. Heb je een ronde/vierkante tafel? Kies dan voor een hanglamp met een enkele fitting. Door een lamp met een enkele fitting te nemen en deze in het midden van de tafel te hangen verdeel je het licht mooi over de gehele tafel.

Heb je een lange tafel? Kies dan voor een hanglamp met meerdere fittingen naast elkaar. Op deze manier wordt ook bij een lange eettafel het licht mooi verdeeld.

Hanglamp Bamboe Naturel Rond Madam Stoltz
Madam Stoltz Hanglamp Bamboe Naturel Rond | Wants&Needs

Stap 2: Kies je stijl!

Iedereen heeft een andere soort woonstijl, de een houdt van modern, de ander van Scandinavisch en weer een ander van bohemian. Maar om jouw perfecte lamp te vinden is er de ongeschreven regel in de interieur wereld: breng contrast aan in je huis. Heb je een hoekige tafel, neem dan een ronde lamp zoals een ronde glazen lamp.

Stap 3: Kies je soort licht

Naast dat een hanglamp functioneel moet zijn, is het ook leuk als deze lamp sfeer kan geven in elke situatie. Kies daarom voor dimbare lichtbronnen en het liefst ook nog met een aanpassende kleurentemperatuur. Op deze manier kan je altijd voor perfect licht zorgen.

Stap 4: Kies je hoogte

Nu je de perfecte lamp hebt gevonden, is het slim om te kijken hoe hoog de lamp gaat hangen. Daarom nog wat extra tips over de perfecte hoogte om jouw lamp op te hangen. Simpel maar niet onverstandig is om de lamp op een hoogte te hangen dat je er makkelijk onderdoor kan kijken. Houdt hier ook rekening met mensen die langer zijn dan jij als ze blijven eten. Zorg er daarbij ook voor dat je de lamp niet te hoog hangt omdat je denkt dat mensen er niet onderdoor kunnen kijken. Als de lamp te hoog hangt dan haalt dit het effect van het licht weg en wordt het licht te veel verdeeld over de tafel en daarbuiten. Houdt het op ongeveer 15 tot 20 centimeter boven ooghoogte.

Hanglamp Quinto 6-Licht Mat Zwart Wants&Needs Lighting
Wants&Needs Lighting Hanglamp Quinto 6-Licht Mat Zwart | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Benieuwd naar onze uitgebreide collectie hanglampen? Neem snel een kijkje op onze website!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *