Dé trend van dit moment: Warm Botanical!

Dé woontrend van juni 2021 als je het ons vraagt: Warm Botanical! Of we niet gewoon “botanisch” bedoelen? Nope! In de trend Warm Botanical zien we inderdaad veel botanische kenmerken terug, zoals het veelvuldig gebruik van de kleur groen. Maar dan wel op een vernieuwde manier. Met warme, steenrode tegenhangers, grillige materialen, onregelmatige vormen én bloem- en bladdessins gieten we de botanische woontrend in een compleet nieuw (woon)jasje. Kijk je mee?

Warm Botanical

Van bos- tot botanisch groen

Groen in de mix! De basis voor een Warm Botanical interieur is het regelmatig gebruik van de kleur groen. Of we het nu hebben over mosgroen, botanisch groen in combinatie met (nacht)blauw of een palet van verschillende, lichtere groentinten: alles kan in een Warm Botanical interieur, zolang de groene kleuren maar samensmelten. Grillig gevormde meubels in natuurlijke materialen zoals gerecycled hout, geschuurd leder en rustiek rotan laten zich uiterst thuisvoelen in dit groene paleisje. Met soms een industriële knipoog, hier en daar een retro touch of juist een statement design item: qua stijl kun je verder nog álle kanten op.

Ton-sur-ton met groen-op-groen

De kleur groen beperkt zich in de Warm Botanical woontrend niet alleen tot wat “flauwe” accenten zoals een kussentje op de bank of een klein muurtje dat geverfd wordt. We pakken héérlijk uit: creëer een oase van groen in jouw woonruimte en laat de verbinding met buiten ontstaan. Ga bijvoorbeeld voor een toffe fauteuil in velvet groen, in combinatie met een donkergroene kleur op de wand. Versterk het geheel met een steenrode tegenhanger, zoals je bank of een organisch vloerkleed.

Warm Botanical

Botanische printjes & blauwgroene tintjes

Het kleurenpalet in de trend Warm Botanical verbindt ons met buiten. Verschillende groentinten worden afgewisseld met (industrieel) blauw, natuurlijke zandkleuren en accenten in steenrood en terracotta. Liever niet aan de gang met verf? Zo kan het ook!

Het frisse en natuurlijke kleurenpalet van de botanische woonsfeer anno 2021 krijgt een tegenhang met meubels in rijke, velvet stoffen. Ook (een mix van) verfijnde bloemenprints en bladmotieven zien we vólop terug in deze trend: op de wand, in sierkussens en zelfs in de (velvet) stoffering van meubels. Zet de puntjes op de i met lekker veel XXL planten, gedroogde pluimen en grillige materialen zoals rotan, hout en keramiek.

Warm Botanical

It’s a warm (botanical) world

In de woontrend Warm Botanical zien we veel meubels terug die een steentje bijdragen aan een betere wereld. Ook bij Wants&Needs voegen we de daad bij het woord als het gaat om het nemen van onze verantwoordelijkheid. Wij streven naar een gezonde balans tussen mens, milieu en economie. Door het compenseren van CO2, het scheiden van afval, het gebruiken van recyclebare verpakkingen, het planten van bomen en nog een stuk meer, hopen wij de wereld een klein stukje beter te maken.

Geïnspireerd door de Warm Botanical trend?

Sta jij nou (net als ons) ook te popelen om je interieur om te toveren tot een Warm Botanical paleisje? In onze webshop shop je de mooiste items om de botanische sfeer anno 2021 toe te voegen aan jouw woonruimte. Is deze trend nou toch niet helemaal jouw ding? No worries: wellicht past de trend Country Living of Balanced Biotope beter bij je. Laat je inspireren en bij vragen: feel free to contact us!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *