Geef je interieur een Scandinavische look met deze woonaccessoires

Definitely één van onze favo woonstijlen: Scandinavisch. In een Scandinavisch interieur zie je veel wit, licht en helderheid. Over het algemeen geldt voor de Scandinavische woonstijl: less = more. We zien veel licht hout terug, maar ook naturel tinten hebben hun plekje gevonden in een Scandinavische woning. Daarnaast werkt de woonstijl goed samen met de organische trend die we steeds vaker terugzien. Benieuwd welke Scandinavische woonaccessoires onze favoriet zijn? Lees dan snel verder!

Een mooi vloerkleed

In het Scandinavische interieur zien we veel natuurlijke materialen voorbij komen. Natuurlijke materialen zorgen voor een warme en rustige sfeer in huis wat goed aansluit bij het idee achter de Scandinavische woonstijl. Onze favoriet voor in een Scandinavisch interieur is dan ook een jute vloerkleed. Het liefst in een ronde vorm om de andere strakke lijnen en meubels in je interieur te breken.

Vloerkleed Venna IB Laursen
IB Laursen vloerkleed Venna | Wants&Needs

Je Scandinavisch interieur is pas compleet met planten

Naast natuurlijke materialen passen kamerplanten ook erg goed bij de Scandinavische stijl. Het groen van het blad past in vrijwel ieder kleurenpalet. Wit, grijs of beige. Voor het toevoegen van planten maakt het niet uit voor welk kleurenpalet je hebt gekozen. Heb je de kleur beige aan je kleurenpalet toegevoegd? Dan is het zeker een aanrader om de planten in terracotta potten te plaatsen. Terracotta is een natuurlijk materiaal, en ook de kleur is niet te opvallend. Perfect dus!

Kunstplanten Emerald
Emerald kunstplanten | Wants&Needs

Maar woonaccessoires mogen natuurlijk niet ontbreken…

Scandinavisch draait om een strakke, minimalistische basis. Maar dat wil niet zeggen dat accessories not done zijn. Grote vazen in ronde, organische vormen, zachte kussens en bijzondere ornamenten maken het geheel af. Muren mogen best kaal blijven, maar dat is niet noodzakelijk. Posters aan de muur en wanddoeken met grafische prints geeft de finishing touch.

Kandelaar Aurora Set van 3 By Boo
By Boo kandelaar Aurora Set van 3 | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Geef je Scandinavische interieur een upgrade met de mooiste Scandinavische woonaccessoires! Kijk snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *