• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Trendkleur: Saliegroen gaat het nieuwe zwart worden

Saliegroen is een combinatie van de kleuren grijs en groen. Deze kleur verovert alle harten in jouw interieur. Dit is de nieuwe trendkleur van dit moment. En dat is ook niet zo gek, want het geeft een rustgevende werking op je interieur. Een ander woord voor saliegroen is “dusty green”, omdat het een matte en stoffige afwerking heeft. Ben jij benieuwd hoe je deze kleur in je interieur kunt aanbrengen en welke kleuren het beste passen bij saliegroen? In deze blog geven we antwoord op die vragen. Dus laat je inspireren!

Het effect van de kleur saliegroen

De kleur groen staat voor levendigheid, tevredenheid, hoop en natuurlijkheid. Daarom zie je de kleur groen ook vaak terug komen in wellnessresorts. Vooral saliegroen heeft een ontspannende werking op de geest door zijn onopvallende, matte uiterlijk. In elke kamer zorgt de kleur voor een andere sfeer. In de woonkamer en slaapkamer zorgt het voor een ontspannen sfeer en in de studeerkamer heeft het een positief effect op de concentratie. De trendkleur past perfect bij een moderne interieurstijl die er tegelijkertijd gezellig uitziet.

Deze kleuren passen er perfect bij

Lichte kleuren passen er perfect bij, want ze ondersteunen de natuurlijke werking van deze kleur. Door de lichte kleuren gaat de aandacht nog meer naar de groene tinten. En aan de andere kant zorgen beige, crème en wit voor een rustige, harmonieuze kleurencombinatie die er elegant uitziet.

Saliegroen + beige

Beige laat de natuurlijke uitstraling van saliegroen nog beter uitkomen en de twee kleuren harmoniëren als geen ander. Natuurlijke materialen als hout, rotan en linnen gaan ook heel goed samen met de trendkleur.

Saliegroen + wit

Een muur in deze kleur springt er nog meer uit wanneer er witte meubels voor staan. Dit komt omdat wit een neutrale tegenstander is en de groene tint wordt hierdoor nog meer benadrukt.

Hoe pas je saliegroen toe aan je huis?

Ben je al genoeg overtuigd over de trendkleur van dit moment? Mooi, want dan gaan we je nu vertellen hoe je deze kleur kunt toepassen aan jouw interieur.

Stylen met saliegroen

Ben je iemand die vaak veranderd van interieur? Pas dan saliegroen toe in je accessoires. Denk hierbij aan een mooie vaas of leuke kussens in de trendkleur. Ook op de eetkamertafel kun je spelen met accessoires in deze kleur. Leg een dusty green tafelkleed neer met aardewerk borden en linnen servetten. Tip van ons: zet in de vaas verse eucalyptus in plaats van bloemen – hiermee versterk je het effect van de trendkleur.

Een saliegroene keuken

Tijd voor een nieuwe keuken? Neem dan de kleur saliegroen mee in het nieuwe keukenontwerp. Je kan het heel opvallend aanpakken door de keukendeurtjes saliegroen te maken. Maar je kan ook voor een subtielere manier toe passen. Kies voor saliegroene lampen, serviezen, vazen en bewaarpotten om in de keuken te etaleren. De kleur is super tijdloos, dus het gaat niet snel vervelen!

Saliegroen op de muur

Deze kleur is perfect voor op de muren. Het is geen dominante kleur en daarom kan het heel goed als basis kleur worden gebruikt. Maar je kan het ook gebruiken voor een accent muur. Dus dat je de muur achter de bank schildert en er een witte of beige bank voor zet, zodat de kleur er nog meer uitspringt. Tip van ons: wanneer je saliegroen op de muren schildert, is het mooi om de rest van de ruimte aan te kleden in verschillende groentinten. Hiermee creëer je rust en harmonie in huis.

Geïnteresseerd?

Wil je deze geweldige trendkleur ook toepassen in je interieur? Bekijk dan onze webshop voor ons aanbod.

2021-04-14T11:08:03+00:00 april 14th, 2021|