• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Trend alert, hoe stijl je de nieuwste trend balanced biotope?

Iedereen wil graag een steentje bijdragen aan een betere wereld: maar hoe vinden we een nieuw balans? De natuur laat van zich horen, groen telt mee en duurzaam is hip. De nieuwe balanced biotope trend is een blijvertje. Maar hoe pas je deze nieuwe trend toe in je eigen huis? Daar gaan we je nu alles over vertellen. En een fijne tip van ons: je kunt meteen aan het shoppen gaan!

First things first

Wat is de nieuwe trend balanced biotope eigenlijk? De naam zegt het al een beetje: de natuur in balans. Bij deze nieuwe trend horen ook kernwoorden en die zijn; stoer, industrieel, praktisch en duurzaam. Passen deze kernwoorden ook goed bij jouw interieur?

Bloemen en planten worden net zo belangrijk als de rest van het interieur. Dus als plantenliefhebber heeft deze trend waarschijnlijk een streepje voor bij jou. Groen krijgt namelijk voorrang bij deze trend, net als plant-based en ecologische materialen. Zolang het maar duurzaam is. De materialen die in deze trend veel voorkomen zijn; hout, aardewerk, bamboe, kurk en textiel.

Ook in de verschillende meubels en accessoires kun je de trend terug laten komen. Denk hierbij aan meubels en accessoires die handgemaakt zijn van gerecyclede materialen of dat het rechtstreeks uit de natuur komt. Een echte no go zijn plastic en andere synthetische materialen.

Vloerkleed Isabella | Balanced Biotope

Vloerkleed Isabella | Wants&Needs

Structure and shapes

Alle elementen die in de natuur aanwezig zijn, komen in deze trend terug. Steen, vlekpatronen, ronde vormen, kleuren van schimmels en planten spelen de hoofdrol. Denk aan de kleuren; bruin, taupe, gebroken wit, grijs en betonlook. Verder bestaat de kleurenkaart van balanced biotope uit naturellen met geelgroene accenten. De vormen mogen organisch zijn en een beetje eclectisch. Eclectisch is het samenvoegen van de beste stijlelementen uit voorgaande stijlperiodes.

Wandhanger Ilgar | Balanced Biotope

Wandhanger Ilgar | Wants&Needs

Balance biotope outside

Balance biotope is niet alleen te stijlen in je interieur, maar ook in je tuin. In de tuin en op het terras komen de warme kleuren terug in rijk bloeiende planten met grillige vormen. Tuinplanten hebben veel rood, bruin en roze in het blad. Denk hierbij aan Helleborus, Japanse esdoorn en Celosia. Denk ook aan zachte vormen voor de rest van de buitenruimte, zoals borders en heggen die de tuin omarmen. We zeggen de donkergrijze loungeset vaarwel en verwelkomen tuinmeubilair met afgeronde vormen in aardetinten.

Windlicht bruin steen | Balanced Biotope

Windlicht bruin steen | Wants&Needs

Geïnteresseerd?

Heb je nu helemaal zin gekregen om deze trend toe te passen? Wij begrijpen je helemaal. Shop deze trend dan nu in onze webshop!

2021-03-10T14:33:09+00:00 maart 10th, 2021|