Feng wie? Feng Shui!

Heb jij al ooit gehoord van de Feng Shui trend? Het klinkt misschien meer als een nummer 12 op de lijst van de plaatselijke Chinees, maar Feng Shui is juist een techniek om je slaapkamer in te richten! Beter slapen, meer rust en toch een stijlvolle slaapkamer is precies wat er schuilgaat achter Feng Shui. In deze blog leg ik je uit hoe je deze trend toepast in je slaapkamer.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een filosofie die gebaseerd is op energiestromen en balans. Met Feng Shui breng je de energie terug op plekken waar een energietekort is, zo wordt de negatieve energie omgezet in positieve energie!

Ben jij er klaar voor om vanaf nu altijd als een roos in slaap te vallen? Lees dan de volgende tips!

Wandrek Shelfi L Rotan 91 x 10 x 13 - By Nordal - www.wantsandneeds.nl - 250-2589
Wandrek Shelfi L Rotan 91 x 10 x 13 – By Nordal

De plaats van je bed

Feng Shui heeft te maken met ons instinct. Om lekker te kunnen slapen moet je je veilig en je op je gemak kunnen voelen. Het is namelijk veel lastiger om in slaap te vallen als je gespannen bent. Van nature voelen we ons veiliger als we de deur van onze slaapkamer in de gaten kunnen houden! Probeer je bed altijd schuin tegenover je deur te plaatsen en zorg ervoor dat je aan beide zijkanten uit kan stappen. Dit zorgt voor meer rust tijdens de nacht. Het helpt om gelijkenissen te creëren, zoals aan beide kanten een nachtkastje! Het nachtkastje ‘Ironville Goud’ staat superleuk aan beide kanten van het bed en heeft een hele chique uitstraling!

Nordal Bedsprei | Wants&Needs
Nordal Bedsprei | Wants&Needs

Een opgeruimde ruimte

Rotzooi zorgt voor een slechte doorstroom van je positieve energie en zal dus zorgen voor een negatief gevoel. Spullen die je niet nodig hebt om te slapen, hoeven niet op de grond in je slaapkamer te liggen! Probeer alles netjes in de kasten en opbergboxen te leggen, dit zorgt voor een rustiger gevoel in je hoofd. Probeer de mand ‘Donald Naturel’ eens, dit is een opbergmand gemaakt van Zeegras en superleuk om je belangrijke spullen in te bewaren. Met deze opbergmand creëer je rust en een opgeruimd gevoel in je slaapkamer.

Light&Living Hanglamp Jaloe | Wants&Needs

De muren kleuren volgens Feng Shui

Zorgt voor rustgevende kleuren op je slaapkamer muren. Rustgevende kleuren helpen je namelijk om nog beter te kunnen ontspannen en sneller in slaap te kunnen vallen! Lichtblauw, geel, lichtroze, wit en lavendel zijn rustgevende kleuren die perfect op de muren van je slaapkamer passen. Daarnaast is het goed om een mooie foto of schilderij in je slaapkamer te hangen. Het schilderij ‘Flamingo Walk’ is een schilderij wat perfect is om op je kamer op te hangen. Hang dit schilderij precies op de plek die je direct ziet wanneer je opstaat uit bed. Je zult dan wakker worden met je zicht meteen op een vrolijke schilderij van het strand en de zee! Dit zal je humeur een flinke boost geven!

Minte Dekbedovertrek Marineblauw Essenza
Essenza Minte Dekbedovertrek Marineblauw | Wants&Needs

Een lichtplan op je kamer

Het is belangrijk om geen felle lampen in je slaapkamer te hebben, werk altijd met zachte verlichting. Het beste is om te zorgen voor meerdere lichtpunten in je kamer in plaats van één lamp. Wandlampen, sfeerlampen en nachtlampjes zijn perfect voor het toepassen van de Feng Shui trend! Een lamp die je kan gebruiken voor op je nachtkastje is de tafellamp ‘Aria Goud’. Deze lamp is gemaakt op basis van Terrazzo en je kunt er zelf een lichtbron indraaien met een wat zachter licht! Hang geen lamp boven je bed en al helemaal niet richting het hoofdeinde!

Kussen J-Line | Wants&Needs
Kussen J-Line | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Kan jij wel een rustige en goede nachtrust gebruik? En wil je de Feng Shui trend toepassen? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *