Dé tips om van je keuken de fijnste plek in huis te maken

De keuken wordt niet voor niks het hart van het huis genoemd. Het is een plek waar je samenkomt, lekker eet en de dag bespreekt. In het weekend een wijntje drinkt en ’s ochtends de dag begint met een goede kop koffie.

Door Martijn

Dé tips om van je keuken de fijnste plek in huis te maken

Kan jouw keuken wel een upgrade gebruiken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Een kleine aanpassing kan al voor een grote verandering zorgen. Lees snel verder voor tips om van je keuken de fijnste plek in huis te maken!

De keuken is er niet alleen om in te eten

keuken
@stylish_wonen

In je keuken doe je meer dan alleen eten, veel mensen werken tegenwoordig aan de eetkamertafel of er wordt in het weekend een leuk kaartspelletje gespeeld. Daar horen natuurlijk goede eetkamerstoelen bij. Deze moeten niet alleen prachtig in de keuken passen, maar vooral comfortabel zijn. Om van je woonkeuken de fijnste plek in huis te maken, begin je bij comfort!

Keukengerei, ook mooi als decoratie

snijplank-keuken
@_an_styles_

Zet snijplanken in het zicht en zet spatels in een leuke pot op het aanrecht. Dit staat zowel mooi als dat het handig is in gebruik. Een paar keer per dag pak in mijn houten ontbijtplankje, de grote snijplank voor groenten en verschillende spatels tijdens het koken. En natuurlijk staan al mijn koffie essentials uitgestald. Dit werkt zoveel fijner dan dat je deze spullen steeds uit een keukenkastje of lade moet pakken. En het maakt je keuken ook weer persoonlijker en sfeervoller.

Je servies is er om gezien te worden

servies-keuken
@hoff.van.saar

Je kunt de keuken natuurlijk decoreren met heel veel accessoires om het gezellig te maken, maar niks gaat boven mooi servies. Verstop je mooie servies dan ook niet achter gesloten deuren! Stal het uit op wandplanken of ga voor een prachtige vitrinekast. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar maakt de ruimte ook huiselijk en gezellig. Mijn favoriete servies is dat van HKliving. Het HKliving servies heeft prachtige kleuren die zorgen voor een gezellige sfeer.

Creëer een fijne plek met mooie familiefoto’s

keuken-wit
@casakatoo

Een witte keuken saai? Deze perfect afgewerkte keuken bewijst het tegendeel. Het bewijst dat je met een paar mooie familiefoto’s een heel fijn plekje creëert. Werp tijdens het koken af een blik op de foto’s voor fijne herinneringen. Ook is het ongetwijfeld fijn zitten op het krukje bij het keukeneiland!

Creëer ruimte met stevige houten planken

houten-keuken
@wonenmetmariel

Droom je van een keuken met praktische én mooie decoratie? Kijk dan eens naar deze fijne plek, met meerdere prachtige houten planken. De planken zijn robuust en bieden ruimte voor potjes met kruiden en pasta. Al dat moois geflankeerd door een paar bloempotjes voor een beetje groen in de keuken.

Bespaar ruimte in de keuken met een wand vol kastjes

gezellige-keuken
@villagaura

Zoek je naar een manier om ruimte te besparen in de keuken? Dan ben je vast onder de indruk van deze keukenwand vol kastjes. De prachtig afgewerkte houten wand biedt zeer veel ruimte voor allerlei keukenspullen. Het heeft geen greepjes, waardoor het heel eenvoudig schoon te maken is. Ideaal!

Een sfeervolle keuken met een unieke achterwand

vrolijke-keuken
@mevrouwstyling

Op deze fijne plek trekt een zalmkleurige keukenachterwand vrij meteen de aandacht. Het bijzondere ontwerp maakt de keuken warm en gezellig. Bovendien heeft het keukeneiland precies dezelfde print en kleur. Een leuke match, helemaal in combinatie met de bloemenvaas en het vrolijke schilderij op de muur.