• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Tips voor de verzorging van je planten

Kamerplanten zijn natuurlijk fantastisch voor in huis. Maar hoe verzorg je een plant nou op de beste manier? Je wil je plant natuurlijk zo lang mogelijk in leven houden! Onderstaand onze tips voor de verzorging van je planten. Als je deze tips al eens toepast,  dan ziet de toekomst van je kamerplant er een stuk rooskleuriger uit! Lees snel verder en laat je inspireren.

Tip 1: Geef je planten niet teveel water

Planten hebben natuurlijk water nodig om te overleven. Niet te weinig, maar ook zeker niet teveel! Ben niet te enthousiast en geef niet in één keer ineens heel veel water. Daarnaast verschilt het per plant hoeveel water ze nodig hebben. Informeer je dus goed!

Urban Jungle interieur

Madam Stoltz Bloempotten | Wants&Needs

Tip 2: Verwijder de oude bladeren

Iets wat vaak wordt vergeten: het verwijderen van de ongezonde bladeren van je plant. Wanneer je dit niet doet, steekt de plant nog erg veel energie in deze dode bladeren. En deze energie kan je plant veel beter in de gezonde bladeren steken, toch? Verwijder dus om de zoveel tijd de ongezonde bladeren van je plant, zodat hij zo lang mogelijk blijft leven!

Tip 3: Zet je plant in het goede licht

De ene plant heeft veel licht nodig, de andere plant weinig. Zorg wel dat je je plant in het goede licht neerzet! Zelfs kamerplanten kunnen verbranden van de zon, en dat wil je natuurlijk niet. Bekijk dus goed hoe veel licht je planten nodig hebben en zet ze op een goed plekje neer.

Kunstplanten

Planten | Wants&Needs

Tip 4: Verplaats je plant niet teveel

Niets is leuker dan je interieur een make-over geven. Wanneer je echter aan het slepen gaat met je meubels, verplaats dan niet je plant mee! Het verplaatsen van planten is namelijk niet goed voor ze. Je plant raakt gewend aan zijn fijne plekje, en dit wil je dus niet verstoren. Dus: laat je plant lekker staan!

Tip 5: Ga voor de makkelijke weg

Heb je niet zo’n groene vingers? Ga dan lekker voor de makkelijke weg. Kunstplanten zijn namelijk óók ontzettend mooi en lijken tegenwoordig net echt! Zo hoef je ze geen water te geven, geen oude bladen te verwijderen en kun je ze verplaatsen wanneer je wil. Klinkt goed, toch?

Kunstplanten

Kunstplanten | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Sta jij ook te popelen om deze tips uit te proberen én een nieuwe (kunst)plant aan jouw huis toe te voegen?  Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

2020-08-05T07:58:55+00:00 juli 3rd, 2019|