Tips om een leuke speelhoek te creëren!

Kinderen vinden het super leuk om een eigen plekje in huis te hebben, een plekje waar ze kunnen spelen en relaxen. Daarnaast is een eigen plekje voor de kinderen ook een heel groot voordeel voor jou. Zo rennen ze namelijk niet heel je huis door met hun speelgoed en oogt de woonkamer een stuk rustiger. Maar hoe richt je nou een leuke speelhoek in? In deze blog geef ik tips voor een gezellige speelhoek te creëren.

Een eigen plekje

Bij het creëren van een speelhoek is het belangrijk om goed duidelijk aan te geven dat die plek voor de kinderen is. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een optische scheiding te maken door vlakken op de muur te schilderen of juist gave wanddecoratie of wandposters op te hangen! Kijk eens naar deze muurstickers set, op deze set staan 24 verschillende dieren waarmee je de speelhoek helemaal kan omtoveren tot een dierentuin! Heb je veel ruimte? Dan is het super leuk om een ombouw in de vorm van een huisje in elkaar te timmeren. Op deze manier houd je de woonkamer en de speelhoek goed gescheiden van elkaar!

Behangcirkel Kids Hunting Tiger KEK Amsterdam | Wants&Needs
KEK Amsterdam Behangcirkel Kids Hunting Tiger | Wants&Needs

Klein knus hoekje

De speelhoek moet een fijn plekje worden om spelen, maar ook om te relaxen. Maak het lekker knus! Leg schapenvachten neer, voeg sierkussens toe in de hoek of leg er fijne plaids in! Zo oogt het een stuk knusser en zal het ook aantrekkelijker zijn voor de kinderen om lekker te relaxen in de speelhoek. Een fijn plaid is plaid ‘Janella’. Dit plaid is super zacht en straalt rust uit door zijn grijze kleur. Zorg dat de speelhoek echt een geheel vormt met de rest van het interieur. Op deze manier straalt het interieur namelijk één en al rust uit.

Plaid Janella Grijs Katoen Bloomingville | Wants&Needs
Bloomingville Plaid Janella Grijs Katoen | Wants&Needs

Voeg leuke meubeltjes toe

Maak de speelhoek helemaal af door leuke meubeltjes toe te voegen! Denk bijvoorbeeld aan een kapstokje of fijne stoeltjes waarop de kinderen kunnen zitten tijdens het knutselen. Het is belangrijk om de hoek aan te kleden met meubeltjes, zo wordt het namelijk echt een eigen plekje. Een heel lief stoeltje is deze kinderstoel. Deze kinderstoel is super schattig en zit ook nog eens heel zacht! Wil je het nog gezelliger maken? Voeg dan ook nog wat knuffels en speelgoed toe. Zo wordt het een echt knus hoekje voor de kinderen.

Speelgoed Sebastia Bloomingville | Wants&Needs
Bloomingville Speelgoed Sebastia | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Ga jij met de tips aan de slag voor de speelhoek?  Kijk dan snel in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *