Een nieuwe bank uitzoeken? Zo doe je dat!

Je bent er inmiddels uit: het is tijd voor een nieuwe bank. Maar waar begin je? En waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe bank. Door de verschillende modellen, materialen en kleuren wordt het uitzoeken van een bank je niet makkelijk gemaakt. Daarom geven we je in deze blog wat tips, om het kiezen van een geschikte bank een stukje makkelijker te maken.

Hoe comfortabel wil je het hebben?

Bij het kiezen van een nieuwe bank is belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Is het een actieve zitbank? Bekijk dan de banken met een kort zitgedeelte. Meer op zoek naar een relaxbank? Laat dan je oog vallen op een wat diepere bank met een zacht kussen. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is een hoekbank ook een goede optie. Een uitgesproken relaxbank kun je actiever maken door er grote kussens op te leggen, hierdoor kun je rechter op zitten. Handig voor als er visite is. Ben je nog al van het wisselen en wil je iedere keer iets anders? Dan zijn verschillende bankelementen perfect voor jou! Op die manier stel je jouw eigen modulaire bank samen.

Bank Jax HKliving
HKliving Bank Jax | Wants&Needs

De kleur van je nieuwe bank

Een kleurrijke bank is een echte eyecatcher in de huiskamer, maar kan ook snel vervelen. Daarom geven wij als tip om te kiezen voor een bank in neutrale kleur. Je kunt dan nog altijd spelen met kleurige plaids of kussens om kleur aan te brengen. Op deze manier kun je de designs en kleuren eens in de zoveel tijd makkelijker wisselen. Perfect als je bijvoorbeeld per seizoen van look wisselt.

Bank Santos Richmond
Richmond bank Santos | Wants&Needs

Niet te groot en niet te klein

Niet geheel onbelangrijk is de beschikbare ruimte in de kamer waar je een bank wil plaatsen. Die prachtige bank in de showroom zag er per-fect uit. Maar past ‘ie eigenlijk wel in jullie woonkamer? Zorg er dus voor dat je goed de afmeting bekijkt en boots deze vorm na in jouw woonkamer. Bijvoorbeeld door de grond te beleggen met tijdschriften of kranten, of door er een aantal stoelen ter grootte van de bank neer te zetten. Zo krijg je een goed idee hoe groot de bank nu werkelijk is. Voor een grote ruimte is het natuurlijk mooier een grote bank aan te schaffen, maar twee banken of een bank met twee loveseats staat ook prachtig.

Bank Chesham Bloomingville
Bloomingville Bank Chesham | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Klaar om je nieuwe bank uit te zoeken? Neem dan gauw een kijkje in onze webshop voor ons uitgebreide assortiment banken!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *