• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

De beste tips voor het inrichten van je zolder!

De zolder. Een ruimte van je woning die door schuine muren en/of balken vrij lastig in te richten is. Er wordt namelijk vaak vergeten dat je zolder véél meer is dan alleen een opslagruimte! Je zolder is een ruimte met veel mogelijkheden: of je hem nou wil gebruiken als logeerkamer, opbergkamer of kantoortje. Ook zo benieuwd geworden? Met onderstaande praktische én stijlvolle tips kun jij genoeg ideeën opdoen voor het inrichten van de zolderkamer. Lees snel verder en laat je inspireren!

Tip 1: Lichte muren

Op de zolder heb je vaak weinig ramen waardoor er weinig daglicht naar binnenkomt. Zorg dan dat de muren van de zolderkamer een lichte kleur hebben. Zo oogt je ruimte meteen een stukje groter en ruimtelijker! Plaats voor nóg meer ruimte een spiegel tegenover je raam. Ook dit zal zorgen dat jouw zoldertje ruimer lijkt!

Ronde spiegel

Spiegel Downtown Nordal | Wants&Needs

Tip 2: Functie van de zolder

Je zolderkamer kan verschillende functies hebben: het is namelijk veel meer dan alleen een opbergruimte! Bedenk voor jezelf wat voor een doel je hebt voor je zolder. Tover deze ruimte vervolgens om in bijvoorbeeld een logeerkamer, een kantoortje of een hobbykamer. Zo creëer je met deze extra ruimte een heerlijke plek!

Tip 3: Slim opbergen

Natuurlijk is de zolderkamer een ideale plek om wat van je spulletjes te kunnen opbergen. Doe dit op een slimme manier en gebruik de ruimte optimaal! Kies bijvoorbeeld voor inbouwkasten. Deze nemen weinig ruimte in beslag en je kunt bovendien alle hoekjes van de ruimte optimaal benutten! Door de schuine muren van de zolder kun je vaak geen grote kledingkast kwijt. Een lage opbergkast daarentegen wel! En zo heb je ook meteen een extra plekje om je favoriete woonaccessoires op uit te stallen.

new items

Opbergkast Oxford Eleonora | Wants&Needs

Tip 4: Neem genoegen met de kleine ruimte

Zolders zijn vaak niet al te groot. Omarm je kleine ruimte in plaats van hiervan te balen! Door de kleine ruimte kun je van je zolder namelijk een erg gezellig en knus plekje maken, waar je helemaal tot rust komt. Klinkt goed, toch?

Tip 5: Verlichting

Verlichting is in je gehele woning erg belangrijk, dus ook op je zolderkamer! Door de schuine muren is het soms lastig om een grote hanglamp op zolder op te hangen. Kies daarom voor spotjes in het plafond of een losse lamp, zoals een toffe vloerlamp in de hoek van de kamer of een mooie tafellamp. Voor wat voor een lamp ga jij?!

Staande lamp

Light&Living Vloerlamp Edward | Wants&Needs

Tip 6: Warmte

We weten het allemaal: warmte stijgt omhoog. Op zolders is het vaak dan ook erg warm! Het is daarom van belang om je dak goed te isoleren. Is het nog te warm? Plaats dan een airco. Zo kom jij heerlijk koel de zomer door – ook op de zolder!

Geïnspireerd?

Kun jij ook niet wachten om met behulp van onze tips jouw zolder opnieuw in te richten? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

2019-08-23T15:19:25+00:00 augustus 23rd, 2019|