• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Kleine slaapkamer inrichten: Onze tips!

Je slaapkamer is natuurlijk een van de belangrijkste kamers in je huis. Het is dé plek waar jij toe komt aan je nachtrust en tijd spendeert ter ontspanning. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, vind je dit misschien jammer… Maar niet getreurd! Ook kleine slaapkamers hebben genoeg potentie om omgetoverd te worden tot jouw eigen paleisje. Onderstaand onze tips voor het inrichten van kleine slaapkamers. Lees snel verder en laat je inspireren!

Tip 1: Minimalisme

Less is more! Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, is het verstandig om het rustig te houden. Kies voor een minimalistisch ontwerp met alleen de noodzakelijke meubels, zoals je bed, een lamp en een kast. Je slaapkamer wordt zo omgetoverd tot een rustige ruimte die groter oogt. En natuurlijk, een paar woonaccessoires kunnen geen kwaad… Maar niet teveel hè!

Tip 2: Spiegels!

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand… Spiegels laten een ruimte binnen een handomdraai groter ogen. Zo ook jouw slaapkamer! Kies voor één grote spiegel of voor een aantal kleinere spiegels bij elkaar. Zo ben jij gegarandeerd de mooiste van het land!

Spiegel Golden Oval Nordal

Nordal Spiegel Golden Oval | Wants&Needs

Tip 3: Opgeruimd staat netjes

Troep laten rondslingeren is natuurlijk nooit handig. Maar in een kleine slaapkamer is dit al helemaal not done! Zorg er dus voor dat alles netjes is opgeruimd. Met behulp van leuke manden en/of opbergboxen wordt dit echt een eitje!

Tip 4: Licht, lichter, lichtst!

Streef op je kleine slaapkamer naar zo veel mogelijk daglicht. Open die gordijnen en omhoog met die rolluiken, dus! Veel licht zorgt ervoor dat jouw slaapkamer meteen groter lijkt. Wanneer het buiten donker is, kun je natuurlijk een beetje vals spelen. Kies voor een grote hanglamp of toffe vloerlamp die veel licht afgeeft. Zo oogt jouw slaapkamer ook als het buiten donker is lekker groot!

Beddensprei Velvet HK Living

HK Living Beddensprei Velvet | Wants&Needs

Tip 5: Rustige kleuren

Kies op je kleine slaapkamer voor rustige kleuren om de sfeer op je kamer rustgevend en ontspannend te houden. Kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs doen het altijd goed. Beetje saai? Tuurlijk niet! Decoreer je slaapkamer met een aantal kleurrijke woonaccessoires. Zo blijft jouw kamer alsnog vrolijk en spetterend!

Tip 6: Wandplanken

Last but not least: wandplanken. Wandplanken creëren extra ruimte in je kleine slaapkamer zonder ruimte weg te nemen. Want die muren zaten toch nog niet vol! Met een wandplank geef je jouw kale muur een echte boost. Decoreer hem met een aantal woonaccessoires of andere spulletjes die wel een plekje in het zicht verdienen. Zo wordt jouw wandplank een échte eyecatcher in je slaapkamer!

Wandplank Fad Grijs Zuiver

Zuiver Wandplank Fad Grijs | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Sta jij ook te popelen om deze tips uit te proberen en een aantal nieuwe musthaves aan jouw kleine slaapkamer toe te voegen? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

2019-05-08T08:16:43+00:00 mei 8th, 2019|