• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Tips voor het inrichten van je balkon

Baal je er stiekem een beetje van dat je een balkon hebt in plaats van een tuin? Nergens voor nodig! Ook een balkonnetje kun je namelijk fantastisch inrichten, zodat jij met dit lekkere weer heerlijk kunt genieten van de buitenlucht. In deze blog geven wij je een aantal tips zodat je inspiratie kunt opdoen om van jouw balkon een heus paradijsje te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Zithoekje

Een balkon is meestal niet erg groot. Toch hoeft dit geen excuus te zijn! Een leuk zithoekje creëren kun je namelijk overal, dus ook op jouw balkon. Kies voor een tuintafel die niet al te groot is en zet er een paar bijpassende tuinstoelen bij. Zo kun je hier in de zomer heerlijk vertoeven – natúúrlijk met een hapje en drankje. Wil je gaan voor minimalistisch? Kies dan voor alleen een gave hangstoel of schommelstoel. Veel meer heb je niet nodig, met zo’n gave stoel zit jij namelijk voor de rest van de zomer gebakken!

HK Living

Hangstoel HK Living | Wants&Needs

Tip 2: Aankleden met tuinaccessoires

Wanneer je zithoekje staat, is het tijd om hem aan te kleden met tuinaccessoires. Kies bijvoorbeeld voor een aantal sierkussens in jouw stijl en combineer ze met een schapenvachtje. Zet vervolgens een aantal kaarsen neer op je tuintafel en creëer op die manier een sfeervol plekje voor die zwoele zomeravond die nadert. Klinkt goed, toch?

Tip 3: Romantische tuinverlichting

Ook in de avond wil jij natuurlijk blijven genieten op je balkon. Ookal is het donker, met tuinverliching kun je tot in de late uurtjes blijven zitten! Windlichten zijn bij ons nog steeds favoriet. Wanneer je er een aantal bij elkaar neerzet creëert dit namelijk veel sfeer en gezelligheid. En dat is wat je wil! Daarnaast is een balkon perfect voor een lichtsnoer. Drapeer hem speels over of door je balkonrails. Dit zal ontzettend leuk staan!

Windlicht Hyacinth Madam Stoltz

Madam Stoltz Windlicht Hyacinth | Wants&Needs

Tip 4: Maak optimaal gebruik van je ruimte

Misschien wel de belangrijkste tip: maak optimaal gebruik van de ruimte op je balkonnetje. Ookal zijn er zoveel leuke opties voor de inrichting, bouw je balkon niet té vol. Zo lijkt hij namelijk nog kleiner en staat hij veel te vol om er echt van te kunnen genieten. En dat genieten is natuurlijk het belangrijkste!

Tip 5: Botanisch balkon

Natuurlijk kunnen planten niet ontbreken in dit rijtje! De botanische trend is tegenwoordig populairder dan ooit. Daar kun je natuurlijk niet mee achterblijven… Maak van jouw balkonnetje en botanisch paradijs met verschillende planten en/of bloemen. Niet zo’n groene vingers? Kies dan voor kunstplanten. Kunstplanten kunnen er nét echt uitzien en zijn moeilijk te onderscheiden van echte planten. Zo merkt niemand dat je een beetje vals speelt!

Kunstplanten

Kunstplanten | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Kun jij ook niet wachten om deze tips te gebruiken voor jouw balkoninrichting? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

2019-04-26T12:55:26+00:00 april 26th, 2019|