Ronde vormen in je interieur

In het najaar draait je interieur om de circle of life. De cirkelvorm komt hiermee centraal te staan en is op veel manieren terug te zien in de trends van dit seizoen. Ronde vormen zorgen voor een vrolijke en vrouwelijke touch aan je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een ronde salontafel of bijzettafel om de strakke vormen in je interieur te breken.

Ronde vormen in je interieur

Curves zijn hot. Dat zien we al een tijdje in het schoonheidsideaal, maar ook in het interieur is deze trend een blijvertje. Wanneer je jouw interieur wilt omgooien volgens de laatste trends, kan je dan ook het beste gaan voor rond. Ronde vormen zullen voorlopig niet verdwijnen uit het interieurbeeld. Ronde vormen hebben een aantal voordelen. Ten eerste neemt het weinig ruimte in beslag. Naast dat ze daadwerkelijke minder ruimte in beslag nemen, geven ze ook optisch meer ruimte. Omdat je met ronde vormen niet van die grote ‘blokken’ in je huis hebt én je eromheen kunt lopen, doet het de kamer groter lijken. Tot slot geven ronde vormen sfeer. De vormen hebben een zachtere uitstraling dan bijvoorbeeld een rechthoekige of vierkante vorm.

Fauteuil Figure Creative Collection
Bloomingville Creative Collection Fauteuil Figure | Wants&Needs

Ronde meubels

Ronde meubels zien er behoorlijk uitnodigend uit! De meubels hebben namelijk niet alleen een aangenaam uiterlijk, ze zijn ook nog eens heel comfortabel. Daarnaast nodigen ronde meubels je uit tot meer interactie met de omgeving en personen. Wel zo gezellig! Deze interieur trend breekt gewoontes in interieur land. Geen strakke stoelen aan rechthoekige tafels of traditionele hoekige banken. Deze trend scoort juist punten met organisch gevormde tafels, maanvormige hoekbanken. Zelfs de kasten en salontafels zijn rond of hebben afgeronde hoeken.

Bankelement Grayson Richmond
Richmond Bank Element Grayson | Wants&Needs

Geef je interieur een vrouwelijke touch

Een nieuwe trend die voortkomt uit de trend van ronde en organische vormen in je interieur, zacht en vrouwelijk. Deze trend toont lef in het gebruik van kleur en sierlijke prints, alles met een subtiele knipoog. De ronde vormen worden in de mix gegooid met panter printjes. Zachte pasteltinten worden kracht bijgezet door het gebruik van kobalt- en royal blue tinten. Dit is de basis voor een uitgesproken en warm interieur. De vrouwelijke curves zie je terug in accessoires, kleine meubelen en wanddecoratie.

Bijzettafel Earthenware HKliving
HKliving bijzettafel Earthenware | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Voeg wat curves toe aan je interieur! Kijk snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *