• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Orde in je kledingkast brengt orde in je hoofd!

Iedereen kent het wel, die overvolle kledingkast… In plaats van deze op orde te brengen, scoren we liever nog wat leuke topjes en broeken in de stad. Toch is het fijn om je kledingkast zo nu en dan te ordenen zodat je deze ruimte optimaal kan benutten. Zo kan je ’s ochtends, in alle haast, toch gemakkelijk een outfit kiezen. In deze blog leg ik in 5 stappen uit hoe jij je kledingkast weer helemaal geordend krijgt.

Stap 1: Maak je kledingkast helemaal leeg

Haal alles, maar dan ook echt alles, uit je kledingkast. Zo zie je niet alleen hoeveel ruimte je in je kledingkast hebt, maar ook hoeveel kleding je precies hebt. Dit kan je soms namelijk erg verbazen! Zo zal je ook kledingstukken tegenkomen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Belangrijk hierbij is dat je de dingen die je niet meer draagt, weg doet. Stel jezelf bij ieder kledingstuk de beroemde Marie Kondo-vraag: word ik hier gelukkig van? Word je er niet meer gelukkig van? Verkoop het dan bijvoorbeeld op Vinted! Het uitdunnen van je kleding- en schoenencollectie is de eerste stap naar een geordende kledingkast!

Stap 2: Ophangen of neerleggen

Sommige kledingstukken kun je beter ophangen dan neerleggen. Zo zijn t-shirts en truien geschikter om op te stapelen en neer te leggen dan blousjes, jassen en jurken. Kledingstukken die snel kreuken kun je ook beter ophangen. Er is namelijk niets zo vervelend als gekreukte kledingstukken. Onze kledingrekken kunnen je daar goed bij helpen! Naast dat deze heel handig zijn, zijn ze ook nog eens super stijlvol. Verder oogt je kledingkast veel netter wanneer je gebruik maakt van alleen maar dezelfde kledinghangers. Deze gave kledinghangers kunnen je daar zeker bij helpen!

Stap 3: Sorteer per categorie

Sorteer al je kleding op soort. Ofwel leg alle broeken bij elkaar, alle topjes bij elkaar, alle rokjes bij elkaar, et cetera. Zo weet je precies waar je jouw favoriete broek kan terugvinden zonder dat je heel je kledingkast overhoop hoeft te halen! Voor je schoenen is het gaaf en handig om gebruik te maken van één van onze schoenenrekken. Dit bespaart overigens ruimte in je kledingkast!

Stap 4: Hang en leg alles op kleur

Wanneer je je kleding hebt gesorteerd op soort, kan je er ook nog voor kiezen om ze op kleur te sorteren. Dit zorgt ervoor dat jouw kledingkast rustig en netjes oogt, precies zoals je altijd ziet op Pinterest!

Stap 5: Maak een onderscheid tussen verschillende gelegenheden en seizoenen

Het is overzichtelijker om formele en informele kleding van elkaar te scheiden. Zo leg je je favoriete joggingbroek bijvoorbeeld niet neer bij je dagelijkse werkkleding. Verder is het slim om zomer- en winterkleding van elkaar te onderscheiden. Een handige tip hierbij is om 2 keer in het jaar je garderobe om te ruilen. Kledingstukken zoals vesten en dunne truien (die je heel het jaar door kan dragen) kan je natuurlijk laten hangen. Overzicht in je kledingkast, dat is toch wat je wilt?

Geïnspireerd?

Zin om jouw kledingkamer te upgraden? Kijk dan snel in onze webshop voor ons aanbod!

2021-02-24T22:03:16+00:00 februari 24th, 2021|