Je nieuwe woning inrichten? Hier begin je!

Yess, een nieuwe woning! Dan mag je nu gaan inrichten, maar waar en hoe begin je? Hoe bepaal je je eigen stijl? En bij welke kleuren en materialen voel je je thuis?

Door Martijn

Je nieuwe woning inrichten? Hier begin je!

Yess, een nieuwe woning! Dan mag je nu gaan inrichten, maar waar en hoe begin je? Hoe bepaal je je eigen stijl? En bij welke kleuren en materialen voel je je thuis? Wij geven je graag wat tips zodat je weet waar je kunt beginnen

Tip 1: doe inspiratie op!

woning-inspiratie
Ivan Samkov

Niets werkt beter dan inspiratie opdoen bij anderen. Dit kan op verschillende manieren; bezoek woonwinkels, blader door woonmagazines en bekijk leuke tv-programma’s over wonen. Daarnaast zijn er online genoeg opties om inspiratie op te doen. Pinterest is ons beste hulpmiddel. Door middel van Pinterest kun je gemakkelijk een bord aanmaken en alle afbeeldingen opslaan die jou aanspreken. De beste manier om ideeën op te doen is door het maken van een moodboard! Breng je stijl en wensen in kaart door de mooiste kleuren, accessoires en meubels te verzamelen en maak er een collage van. Dit kan natuurlijk door foto’s uit bladen te knippen, maar kan zelfs ook online!

Tip 2: maak een plan voor je nieuwe woning

woning-kleuren
Karolina Grabowska

Begin bij de basis. Het eerste wat je doet is je budget bepalen. Bekijk daarna de plattegrond van je huis. Op de plattegrond kun je inzichtelijk weergeven welke kamer je waarvoor gebruikt. Loop een paar rondjes door je nieuwe woning en schrijf alles op wat je opvalt. Er ontstaan geheid nieuwe ideeën en inspiratie! Ook is het belangrijk om na te denken over de stijl van je interieur. Bekijk onze woonstijlen pagina om er achter te komen welke woonstijl bij jou past. Begin bij het inrichten van je interieur altijd bij de basis, woonaccessoires zijn leuk maar ze bepalen niet de sfeer van je interieur. Bedenk dan ook eerst welke kleuren je in huis wilt en welke meubels en materialen daar bij passen.

Tip 3: vergeet geen woonaccessoires toe te voegen voor een persoonlijke touch

woonaccessoires-woning
@stijlt

Maar de woonaccessoires mogen natuurlijk niet vergeten worden. Deze maken je interieur compleet. Woonaccessoires zorgen ervoor dat je huis, jouw huis is. Accessoires weerspiegelen jouw persoonlijkheid. Ze zijn dan ook bij uitstel geschikt om ervoor te zorgen dat de inrichting van jouw huis echt bij jou past. Mensen hoeven dan maar binnen te lopen om te weten dat jij daar woont.

Tip 4: bepaal de juiste afmetingen voor meubels

eettafel-afmeting
@huisje.aan.het.water

Het juiste formaat meubels zorgt voor balans in jouw nieuwe interieur. Dit betekent dat ze niet te groot en te klein moeten zijn. Te grote stoelen bij een kleine tafel staan natuurlijk niet mooi. Bepaal dan ook de juiste afmetingen van alle meubels die van jouw interieur een paradijsje maken.

Tip 5: creëer een fraai kleurenpalet

kleurenpalet-woning
@interiorby.liza

Heb je een bepaalde interieurstijl in gedachten? Maak dan een eigen kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van donkergroen met beige. Elke kleur heeft een eigen betekenis en zorgt voor een specifieke sfeer in jouw woning. Een kleurenpalet creëren is dus niet alleen leuk, maar ook belangrijk!

Tip 6: kies een interieurstijl die bij je past

interieurstijl-woning
@sabinelamet_interior_feed

Elke dag genieten van jouw favoriete interieur: wie wil dat nou niet? Kies kleuren en meubels die passen bij jouw wensen. Misschien hou je wel van retro of geef je de voorkeur aan modern. Alles is goed, zolang je met veel enthousiasme een interieurstijl kiest waar je gelukkig van wordt!

Tip 7: speel met verlichting

verlichting-woonkamer
@stijlvol.chic.huisje

Speel met verlichting en zorg voor een bepaalde sfeer in huis. Wil je bijvoorbeeld graag een rustige sfeer in de badkamer creëren? Dan is het gebruik van gedimd licht een goed idee. Lampen met sterke verlichting zijn juist ideaal wanneer je ’s avonds op de bank een boek wil lezen.