Nieuwe meubels uitzoeken? Lees eerst deze tips

Verhuizen of je huidige woning een make-over geven met nieuwe meubels? Het uitzoeken van meubels is vaak lastiger dan je denkt! Omdat je natuurlijk zo lang mogelijk van je meubels wilt genieten, hebben wij een aantal handige tips voor je. Zo weet je zeker dat het de investering dubbel en dwars waard is!

Dé basis van jouw stijl

Zorg dat je jouw stijl goed in kaart brengt. Maak bijvoorbeeld een mood board! Op je moodboard plak je plaatjes van kleuren, stijlen, complete interieurs en losse meubels die jouw stijl omschrijven. Schrijf ook wat losse kenmerken op die je wilt dat je interieur op roept. Bijvoorbeeld warmte, gezelligheid en modern. Het fijne van een moodboard is dat direct duidelijk wordt wat jouw stijl is. Ga je voor zachte, aardse tinten of houd je van stoer en robuust? Woon je met iemand samen? Leg dan jullie moodboards naast elkaar en voeg deze stijlen samen op één compleet moodboard. Zo wordt het uitzoeken van nieuwe meubels net iets makkelijker.

Bankelement Grayson Richmond
Richmond Bank Element Grayson | Wants&Needs

Welke kleuren en materialen passen bij jou?

Als je telkens dezelfde kleuren terugziet op jouw moodboard is de keuze voor de kleur van de meubels natuurlijk snel gemaakt. Als je alleen nieuwe meubels koopt en je huidige vloer en kleuren op de muur graag laat voor wat het is, is het wel belangrijk dat alles goed matcht. Houdt daar dus wel rekening mee! Naast de kleuren van je meubels zijn natuurlijk ook de materialen belangrijk. Denk hier van tevoren goed over na en laat dit ook matchen met de rest van je interieur voor het mooiste effect. Mixen en matchen kan natuurlijk ook. Dat geeft gelijk wat meer contrast aan je woning.

Bank Prerugia Kare Design
Kare Design Bank Prerugia | Wants&Needs

Durf te mixen & matchen bij het uitzoeken van je nieuwe meubels!

Om een mooi samenhangend geheel te maken is het niet geheel onbelangrijk dat je ervoor zorgt dat de kleuren en materialen goed matchen. Zorg ervoor dat de meubels die je koopt zowel qua stijl, als design bij elkaar passen. Je wilt natuurlijk wel dat je meubels er uitzien als een geheel en niet als bij elkaar geraapt zooitje. Matchen is dan ook heel belangrijk. Maar ben ook zeker niet bang om te mixen, verschillende stijlen kunnen namelijk ook heel goed matchen en zorgen voor een mooi contrast.

Modulaire Bank Vint HKliving
HKliving modulaire bank | Wants&Needs

Geïnspireerd? 

Nieuwe meubels uitzoeken? Neem dan vooral even een kijkje in onze webshop voor veel toffe musthaves!

 

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *