De meest gemaakte fouten bij het inrichten van de woonkamer

Je woonkamer inrichten het is en blijft lastig. Na twintig magazines gelezen te hebben en uren door verschillende woonboulevards te hebben gelopen, zie je het eindelijk voor je. Het plaatje hoe de woonkamer moet worden. Maar als alles dan eenmaal op zijn plek staat, is het niet helemaal wat je voor ogen had. Juist omdat de woonkamer een centrale plek in het huis is, wil je ervoor zorgen dat je die mooi stylt. Daarom heb ik de meest gemaakte fouten bij de inrichting van de woonkamer op een rijtje gezet, zodat jij ze niet hoeft te maken!

Geen kleur durven te gebruiken

Je zou het misschien niet denken maar wit is nog steeds de populairste kleur voor in je interieur. Niet alleen voor op de muren maar ook bij het uitzoeken van de meubels. Mensen spelen als het aankomt op hun interieur nog te vaak op safe. En lekker saai, als je het mij vraagt. Je wel heel veel verschillende materialen, vormen en formaten combineren om wit leuk te kunnen maken. Het is namelijk een hele vlakke kleur. Geef die witte muur eens een kleurtje. Dat hoeft niet direct uitbundig. Denk aan beige, lichtgrijs of behang met subtiel werkje of print. Dat geeft direct meer sfeer en dimensie aan je woonkamer. Je kunt er ook voor kiezen om extra kleur in je interieur toe te voegen door middel van planten. Die kun je altijd verplaatsen, wat bij een geverfde muur wat lastiger wordt.

Vloerkleed Retro Summer HKliving
HKliving Vloerkleed Retro Summers | Wants&Needs

Een verkeerde bank in de woonkamer

De bank is een van de belangrijkste meubelen in je woonkamer. De bank bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de look and feel van je woonkamer. Tegenwoordig is het heel makkelijk om jouw bank online te bestellen. Zorg dan wel dat je op de volgende punten let! Wat is de hoogte van de bank vanaf de vloer en hoogte ten opzichte van je muur en andere meubels. Neem ook de tijd om de juiste stof te kiezen. Stoffen verschillen niet alleen in onderhoud, maar ook erg in uitstraling. Zorg dat je een stof kiest die bij jouw gehele plaatje past.

Bank Thess Creative Collection
Creative Collection Bank Thess| Wants&Needs

Niet te groot, niet te klein

Wij zijn snel geneigd om te kleine spullen te kopen. Een net iets te kleine vaas, een te kleine salontafel, een te klein karpet. Door alleen maar kleine items te kopen, lijkt een relatief kleine woonkamer zelfs nog te groot en kan het zelfs kil overkomen. Durf voor groot te gaan. Maar, niet te groot! Want je interieur moet wel in balans zijn. In een woonkamer van 4 bij 4 plaats je natuurlijk geen hoekbank van bijna 3 meter. Maak voor jezelf een duidelijke plattegrond met de afmetingen. Teken vervolgens precies wat je in gedachten hebt. Het is misschien even puzzelen, maar je komt er wel.

Bankelement Grayson Richmond
Richmond Bank Element Grayson | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Net een nieuw huis gekocht of ga je verhuizen? Kijk dan vooral even op onze webshop voor de mooiste meubels en accessoires voor in de woonkamer.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *