Mag ik je kussen? Zó style jij jouw kussenset!

Neervallen in een kussen zee, dat is toch de droom van iedereen?! Lekker wegdoezelen tussen de zachte materialen en leuke vormen. Kussens zijn een welbekend accessoire in huis. Van de bank tot een fauteuil of naar bed, kussens vind je overal. Toch blijft het stylen van dit bekende accessoire een uitdaging. Maar niet getreurd, ik weet alles van het stylen van kussens en dat ga ik je in dit blog vertellen!

Mix & Match

De belangrijkste stap voor het leuk stylen van je kussens is om verschillende soorten vormen en maten te gebruiken. Door verschillende vormen en maten te gebruiken zorg je ervoor dat alle kussens even goed tot hun recht komen én dat ze samen een geheel vormen. Naast de verschillende vormen en maten is het ook belangrijk dat je kijkt naar verschillende structuren. Ga bijvoorbeeld voor een linnen kussen in combinatie met een leder en katoenen kussen.

Kussen Faith By Boo
By Boo Kussen Faith | Wants&Needs

Colour bomb

Kussens komen het meest tot hun recht als ze opvallen. Dit hoeft niet groen, geel of paars maar wel in tegenstelling tot de kleur van de bank. Heb je een donkere bank ga dan voor een crème kleur bij het grootste kussen. Zo voorkom je dat de kussens in het niet vallen. Voor de kleinere kussens kan je er wel voor kiezen om donkerdere kleuren te gebruiken. Naast het kiezen van de goede kleur is ook belangrijk om op de kleuren details te letten. Wat bedoel ik hier nou mee? Er staan in de kamer vast wel wat accessoires zoals een ornament. Als je voor kussens gaat kijken, let er dan op dat je ook kussens kan kiezen die dezelfde kleur hebben als de accessoires in huis. Ook al sta je er misschien niet bij stil, deze details creëren een geheel in je kamer.

Nekrol Dailah Shell Brown Essenza
Essenza Nekrol Dailah Shell Brown | Wants&Needs

Ready, set… STYLE!

Ik hoef denk ik niet te zeggen dat de kussens van groot naar klein gestyled moeten worden, toch..? Denk er toch maar eens over na. We willen allemaal dat het in één hoek past of in 2 hoeken maar je hebt een hele bank. Dus als je van veel kussens houdt, houdt je niet in! Kies voor leuke vormen en maten naar smaak en begin in beide hoeken van de bank met het grootste kussen en werk zo naar het midden van de bankleuning om af te sluiten met het kleinste kussen. Persoonlijk vind ik het mooi als het kleinste kussen een rechthoekige vorm heeft, dit geeft verbinding tussen beide zijden. Ben je toch meer fan van iets minder kussens? Ga dan voor max 3 kussens per hoek. Ready? Set… stylen maar!

Kussen Naturel Katoen Bloomingville
Bloomingville Kussen Naturel Katoen | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Helemaal ready om jouw kussenset te stylen? Neem snel een kijkje op onze website!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *