Less is more: styling tips voor een modern, minimalistisch interieur

Less is more, dat is het eerste wat waarschijnlijk bij je op komt bij een minimalistisch interieur. En daar heb je helemaal gelijk in! Als je op Pinterest kijkt, is het minimalistische interieur niet meer weg te denken. Voor de een is het minimalistische saai, maar voor de anders zorgt het echt voor rust. Maar minimalistisch hoeft niet saai te zijn als je het combineert met een andere interieurstijl. En een interieurstijl die echt goed past bij minimalistisch, is namelijk modern. Door een touche of modern toe te voegen wordt je interieur echt niet meer saai. Benieuwd hoe je deze twee interieurstijlen met elkaar combineert? Lees dan mee met de volgende tips.

Tip #1: Less is more

Bij een minimalistisch interieur is het belangrijk om het zo luchtig mogelijk te houden. Zet niet te veel meubels neer en kies zorgvuldig je accessoires uit. De kunst bij een minimalistisch interieur is om spullen durven weg te laten. Het is daarom belangrijk dat alles opgeruimd is en je nog zo min mogelijk spullen hebt. Dus stap één bij een minimalistisch interieur is opruimen, opruimen en nog eens opruimen.

Bijzettafel Verdon Bloomingville | Less is more
Bloomingville Bijzettafel Verdon | Wants&Needs

Wil het opruimen nog niet helemaal lukken? Dat begrijpen we helemaal.. Maar door het lezen van de volgende blog moet het opruimen geen probleem meer zijn: Ben je aan het minimaliseren, ontspullen of opruimen?

Tip #2: Basic is key

Het is bij allebei de interieurstijlen belangrijk om een kalme basis te creëren. Licht staat centraal bij een modern interieur. Kies daarom geen overheersende kleuren, maar ga voor basis kleuren. Wit en lichtgrijs zijn goede basis kleuren, om zoveel mogelijk licht te weerkaatsen.

Karpet naturel wol Bloomingville
Bloomingville Karpet naturel wol | Wants&Needs

Tip #3: A modern touch

Nu kunnen we modern toevoegen aan het minimalistische interieur. Selecteer een paar moderne topstukken die opvallend zijn, maar niet all over the top zijn. Kies voor een prachtige salontafel, een robuuste hanglamp of accessoires die oogstrelend zijn. Materialen die goed passen bij een modern interieur zijn; chroom, leer, kunststof, stof en hout.

Tip #4: Colour speaks louder than words

De basis van deze interieurstijlen is heel basic. Daarom is het goed om toch wat kleur toe te voegen om het op te fleuren. Kies daarom bijvoorbeeld voor een accentmuur of ga voor gekleurde details. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor leuke gekleurde stoelen voor aan de eettafel. Of zorg met de accessoires voor kleur in het interieur.

Vaas naturel Bloomingville | Less is more
Bloomingville Vaas naturel | Wants&Needs

Geïnteresseerd? 

We begrijpen helemaal dat je nu je interieur wilt gaan veranderen. Kijk op onze website voor de leukste items!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *