De kleur groen combineren in je interieur

Go green or go home! Groen; een erg populaire kleur voor in je interieur! De kleur groen is er in verschillende tinten, daardoor is er altijd wel een tint groen die bij jouw interieur past. Maar hoe kun je deze stoere en frisse kleur combineren in huis?

De kleur groen

De groene kleur heeft een aantal kenmerken. De kleur is rustgevend, ontspannend, natuurlijk, evenwichtig, fris en helder. Met groen haal je meteen meer natuur in huis. Je kunt groen heel goed toepassen in onder andere de keuken, in je thuiskantoor en woonkamer vanwege de frisse en rustige sfeer die deze kleur uitstraalt. Groen is een mooie en tijdloze accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, bruin, taupe of zwart. Wil je graag wat meer kleur in huis? Ga dan voor een wat meer gedurfde accentkleur zoals geel, rood, blauw, paar, oranje of roze.

Bank Club HKliving
HKliving Bank Club | Wants&Needs

Dé perfecte match met goud

Dat groen en goud zo goed met elkaar samen gaan, komt omdat deze kleuren goed met elkaar contrasteren. Zo is goud een kunstmatige kleur die je in de natuur niet vaak tegen zult komen. Groen is daarentegen een natuurlijke kleur die we veel terugzien in onze omgeving. Dit verschil in contrast maakt dat de twee zo goed met elkaar matchen. Bovendien zorgt het voor een chique uitstraling in je interieur.

Richmond Draaifauteuil Mila
Richmond Draaifauteuil Mila | Wants&Needs

De jungle in je slaapkamer

Wie aan groen denkt, denkt bos, mos, vrijheid en natuurlijk: natuur! Omdat ons brein bij het zien van de kleur groen direct de link legt met ontspanning, rust en kalmte is deze kleur perfect voor in de slaapkamer. Want de slaapkamer is toch wel de plek waar je die drie kenmerken het hardst nodig hebt. Vooral donkergroen blijft erg positief op ons in te werken.

Schilderij Abstract HKliving
HKliving Schilderij Abstract | Wants&Needs

Geïnspireerd? 

Nu ook zo’n zin om met de kleur groen aan de slag te gaan? Neem dan vooral even een kijkje in onze webshop voor veel toffe items!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *