Kleine kamer inrichten: this is how you do it!

Heb jij in huis kleine kamers? Kleine kamers zijn juist erg gezellig, maar helaas zijn deze vaak te krap en moeilijk om georganiseerd te houden. Geen zorgen! Gelukkig zijn er genoeg tips om een kleine kamer optisch groter te laten lijken. Hoe kan jij het beste een kleine kamer inrichten?

Tip 1: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Een kleine kamer inrichten blijft lastig. Een goede manier om de ruimte optisch groter te laten lijken, zijn spiegels. Spiegels reflecteren het licht en de ruimte. Door de reflectie van de spiegel lijkt de kamer optisch groter. Spiegels kun je in veel verschillende soorten en maten vinden. Voor een speelser effect werk met verschillende groottes, of ga voor een hele grote spiegel.

HK Living Spiegel rond metaal | Wants&Needs
HKliving Spiegel Rond Metaal | Wants&Needs

Tip 2: De hoogte in

Het optimaal gebruik maken van de ruimte is belangrijk, gebruik dus ook het plafond! Vloerlampen bijvoorbeeld nemen veel ruimte in, ga voor hanglampen in plaats van vloerlampen. Wil je meer groen in huis, kies dan voor een hangplant in deze gave hangende bloempot. Een andere leuke manier om een kleine kamer in te richten zijn spullen op te bergen via het plafond, met bijvoorbeeld deze hangplanken. 

Hanglamp glass smoke Nordal
Nordal Hanglamp Glass Smoke | Wants&Needs

Tip 3: Multifunctionele meubels

Slim omgaan met de ruimte is de key! Ga te werk met multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel die gebruikt kan worden als krukje of een tv meubel met opbergruimte. Extra tip om een kleine kamer in te richten: gebruik meubels die op pootjes staan, zodat het meer open lijkt en de meubels als het ware zweven.

Tv meubel sol vintage Dutchbone | Wants&Needs
Dutchbone tv Meubel Sol Vintage | Wants&Needs

Tip 4: Wit, witter, witst

Door met lichte kleuren te werken creëer je ruimte. Dit kan met witte meubels (let op, meubels op pootjes creëeren meer openheid), witte muren en witte accessoires. Hoe gaaf is het onderstaand witte behangpaneel van KEK Amsterdam? Licht en een mooie toevoeging aan het interieur.

Behangplaneel XL marble wit KEK Amsterdam
KEK Amsterdam Behangpaneel XL Marble Wit | Wants&Needs

Tip 5: Gebruik de muren

Gebruik alle ruimte in de kamer optimaal, zo ook de muren. Gebruik bijvoorbeeld planken aan de muur, wandkasten of kasten met een minimalistisch frame (op pootjes).

Wandkast Samuel Wants and Needs
Wants and Needs Wandkast Samuel | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Kun jij ook niet wachten om te spelen met de ruimte en jouw kleine kamer in te richten? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *