• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Good to know, is het handig om te kiezen voor een eetkamerbank?

Eetkamerstoelen voor aan de eettafel heb je in allerlei soorten en maten, maar waarom zou je niet kiezen voor een eetkamerbank? Het staat super gezellig zo’n eetkamerbank en het brengt ook sfeer en gezelligheid met zich mee. Maar is zo’n bank eigenlijk wel praktisch? Dat zochten we voor je uit.

Een vaste bank

Een vaste eetkamerbank is ideaal als de eettafel in een smalle keuken of doorloopt staat. Wanneer je voor een vaste bank kiest – met extra opbergruimte in de zitting – dan win je daar ruimte mee. Zo kun je altijd je spullen opbergen, zonder dat het in het zicht ligt. Bovendien kun je er ook voor kiezen om zo’n bank tegen de muur verder te laten lopen dan de eettafel. Laat het overgaan in een wandmeubel of creëer extra zitplekken. Je kan hier alle kanten mee op, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een nadeel van een vaste bank is dat je zeker moet zijn van de plek van de tafel. Want als de bank eenmaal bevestigd is kan het geen kant meer op. Ben je een fan van maandelijks je interieur veranderen? Dan is zo’n vaste bank misschien niet helemaal jouw ding.

Aka eetkamerbank | Een eetkamerbank

Eetkamerbank Aka | Wants&Needs

Eetkamerbank met leuning

Een eetkamerbank met rugleuning is flexibel, omdat je hem aan alle kanten van de tafel kwijt kunt. Zo kun je het zo vaak veranderen als je wilt. Een bank met een leuning is sfeervol, vooral in een gestoffeerde uitvoering en het geeft een goede steun aan je rug. Zo kun je lekker uitbuiken na het eten! En met een aantal kussens maak je de bank nog gezelliger en comfortabeler.

Heb je jonge kinderen thuis die veel wiebelen en regelmatig gaan verschuiven? Dan is een eetkamerbank zonder rugleuning een betere optie. Zo kunnen de kinderen makkelijk opstaan, zonder dat andere hier last van kunnen hebben.

Gila eetkamerbank | Een eetkamerbank

Eetkamerbank Gila | Wants&needs

Bank zonder leuning

Heb je je zinnen al gezet op een eetkamerbank? Maar heb je er toch iets te weinig ruimte voor, kies dan een bank zonder rug- en armleuning. Zo’n bank kan je heel gemakkelijk onder de tafel schuiven of op een andere plek neer zetten. En heb je een feestje thuis? Dan kan je ook heel gemakkelijk extra zitplekken creëren of het als bijzettafel gebruiken.

Het nadeel van een bank zonder leuning is dat je na een lekker uitgebreid diner niet even lekker kunt uitbuiken. Op den duur ga je de steun in je rug ook missen. Dus als je fan bent van lekker lang tafelen, dan is deze bank niet de handigste optie.

Alagon eetkamerbank | Een eetkamerbank

Eetkamerbank Alagon | Wants&Needs

Iedere bank heeft zijn voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om te kijken welke bank het beste bij jou en je interieur past.

Geïnteresseerd?

Heb jij je zinnen al gezet op een eetkamerbank? Bekijk dan onze webshop voor de mogelijkheden.

2021-03-18T13:40:49+00:00 maart 18th, 2021|