Een kempisch interieur inrichten, hoe doe je dat nou?

De term ‘Kempisch interieur’ komt regelmatig voorbij, maar wat houdt dit nou precies in? Om even een beeld te schetsen, wordt er in dit interieur veel gebruik gemaakt van authentieke materialen. Hieronder worden natuursteen, dikke balken en karakteristieke producten verstaan. De combinatie van dit soort items zorgen samen voor een sfeervolle woning met een naadloze overgang van de buitenomgeving naar binnen!

Tip 1: Rust

Er zijn veel mogelijkheden bij het creëren van een Kempisch interieur. Echter zijn er wel een paar belangrijke punten om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren. Zo is het bijvoorbeeld van belang om een zo rustig mogelijke uitstraling te geven aan je woning en veel gebruik te maken van items met een natuurlijke uitstraling en verouderde materialen. Denk bijvoorbeeld aan een grote eettafel. Door de combinatie van de natuurlijke look van hout en het strakke stalen frame, creëer je een modern Kempisch interieur.

Tip 2: Voeg karakter toe

Statement pieces doen het ook goed bij dit stijltje interieur. Een grote lamp boven de eettafel is hier een voorbeeld van. Hiermee wordt sfeer en licht gecreëerd, maar ook de stijl wordt gehanteerd. Er kan gebruik gemaakt worden van combinaties. Hang bijvoorbeeld een aantal hanglampen bij elkaar voor een speels effect of kies voor één groot item als eyecatcher. Ook hierbij geldt: kies een karakteristiek item met natuurlijke/authentieke materialen.

Tip 3: Ga voor die persoonlijke twist

Een paar accessoires hier en daar kunnen natuurlijk geen kwaad. Het brengt een unieke sfeer en een persoonlijke twist in huis. Gun je interieur bijvoorbeeld een ladder zoals deze. Dit is een item dat op veel verschillende manieren gebruikt en gestyled kan worden. In de keuken kun je het decoreren en gebruiken door er theedoeken aan te hangen, in de woonkamer kun je er sfeerlichtjes, tassen of andere accessoires aan hangen en in de badkamer kan het eventueel weer functioneren als droogrekje. Laat ook vooral je eigen creativiteit de vrije loop voor een persoonlijke inrichting!

Geïnspireerd?

Nu ook zo’n zin om je huis in Kempische sferen om te toveren? Neem een kijkje op onze webshop voor de leukste items in een Kempisch interieur!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *