• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Je eigen gemaakte gallery wall in 4 simpele stappen!

Wil je jouw interieur net dat beetje extra geven? Vul dan je (lege) muur op een stijlvolle manier met verschillende prints, kunstwerken en foto’s. Zo creëer je je eigen gemaakte gallery wall. En het fijne aan het maken van een gallery wall is dat er geen regels zijn. Maar om je op weg te helpen hebben we vier stappen om de perfecte gedecoreerde fotowand te creëren.

Stap 1: The perfect place

De meest populaire plakken voor een eigen gemaakte gallery wall zijn boven het bed of boven de bank. Het is fantastisch als je een grote lege muur in huis hebt. Hier kun je namelijk helemaal op los gaan met het creëren van jouw droom muur. Heb je niet zoveel plek in huis? Geen zorgen, een collage bij de hal of de trap kan ook een sfeervolle toevoeging zijn!

Stap 2: Keuzes, keuzes, keuzes

Een muur vol met foto’s of een muur vol met prints is heel leuk, maar door verschillende soorten kunstvormen te combineren creëer je pas echt een speels effect. Kies ook bewust voor de formaten van je items. Houd je van strak en moeten alle items dezelfde grootte hebben? Of ben je meer van de verschillende afmetingen? Dit zijn allemaal keuzes waar je over na moet denken. Maar vergeet niet, jouw gallery wall hoeft niet per sé in een keer perfect te zijn. Je kunt er altijd voor kiezen om de muur langzaam uit te breiden met nieuwe items.

Hangend fotolijst | Eigen gemaakte gallery wall

Fotolijst hangend M | Wants&Needs

Stap 3: Colors and frames

Wat echt niet kan ontbreken bij een gallery wall zijn mooie lijsten. Met een lijst kun je de muurdecoratie helemaal naar jouw eigen stijl maken. Ben je helemaal fan van mixen en matchen? Dan past het combineren van verschillende lijsten echt binnen jouw interieur. Vind je dit te opvallend? Speel dan op safe en kies voor alle items dezelfde lijst.

Kleur is ook een heel belangrijk element van de gallery wall. Kies je voor lijsten met een houttint, zwarte lijsten of kies je toch liever voor zilver of goud? Jouw muur komt helemaal tot leven door de beste bijpassende kleuren te kiezen. Een collega wand kan nooit gek genoeg. Je kunt zelfs verschillende stijlen en kleuren lijsten combineren.

Tiles schilderij | Eigen gemaakte gallery wall

Schilderij Tiles | Wants&Needs

Stap 4: The finishing touch

Het kan soms lastig zijn om het eindresultaat voor je te zien. Je wilt natuurlijk niet zomaar wat spijkers in de muur slaan en er dan achter komen dat het eindresultaat niet is zoals je had verwacht. Kom daarom niet voor verassingen te staan en pas de volgende tips toe:

  • Uittekenen: Teken je gallery wall op een A4’tje uit om te zien hoe de muur het mooiste eruit komt te zien. Hierbij kun je goed bepalen wat de beste volgorde is en het formaat van de lijsten.
  • Neerleggen: Voor een beter en realistisch beeld kun je de lijsten ook op de grond leggen. Als je klaar bent ga dan op een hoge stoel of tafel staan. Zo kun je het resultaat van bovenaf bekijken. En check dan op de kleurencombinatie goed is, de afstand van de lijsten en of het geheel goed bij elkaar past. Op deze manier kun je alles heel makkelijk aanpassen.
  • Opplakken: Test als allerlaatste stap ook nog je gallery wall aan de muur. Gebruik hiervoor papier of kranten. Breng papier of kranten aan op de muur in de formaten van de door jouw gekozen lijsten. Op de manier kun je heel goed beoordelen waar de lijsten moeten hangen.

Ben je zeker van je items, de kleuren, de lijsten en hoe ze moeten hangen? Dan is het nu tijd om alles op te gaan hangen. En kun jij gaan genieten van je eigen gemaakte gallery wall!

Geïnteresseerd? 

Helemaal zin gekregen om je eigen gallery wall samen te stellen? Kijk dan op onze website voor de leukste items.

2021-03-17T15:27:33+00:00 maart 17th, 2021|