• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Houd je bloemen langer mooi met onze tips!

Het zonnetje laat zich al steeds meer zien. Wat is er dan leuker om ook je woning wat op te fleuren? Met een bosje bloemen heb jij je woonkamer binnen een handomdraai opgevrolijkt. Alles wat je nodig hebt is een mooi bloemetje! Verse bloemen in huis zijn natuurlijk prachtig. Maar we horen je al denken: ze verwelken zo snel… Niet langer! Met onze tips kun jij nóg langer van die mooie, geurige bos genieten. Lees snel verder!

Tip 1: Zet de vaas maar alvast klaar!

Zin om een bloemetje te gaan halen? Zet dan eerst je vaas (of bloempot!) alvast klaar. Je bloemen moeten namelijk zo snel mogelijk wanneer je thuis komt weer in het water staan. Zo blijven ze het langste mooi! Kies voor een mooie doorzichtige vaas, of een vaas met een prachtige print. Zo maak je van jouw bloemetje een échte eyecatcher! Bij Wants&Needs hebben wij een uitgebreide collectie aan vazen en bloempotten. Er is voor ieder wat wils!

Vaas Reina M Zuiver

Zuiver Vaas Reina M | Wants&Needs

Tip 2: Snijd de bloemen schuin af

Heb je een mooi bloemetje én een bijpassende vaas uitgezocht? Mooi. Maar wacht nog heel even! Snijd voordat je de bloemen in de vaas zet, de onderkant van de stelen schuin af. Zo kunnen je bloemen zo veel mogelijk water opnemen en blijven ze dus zo lang mogelijk mooi. En je hoeft niet bang te zijn om te veel af te snijden! Een korte steel neemt namelijk nog meer water op dan een lange steel. Wanneer je na een paar dagen dus weer een klein stukje afsnijdt, kun je nóg langer van je bloemetje genieten. Klinkt goed, toch?

Tip 3: Trek die fles fris maar open!

En nee, niet omdat jij zoveel dorst hebt… Een klein beetje frisdrank in je vaas zorgt ervoor dat je bos bloemen langer mooi blijft. Kies voor een doorzichtige frisdrank zoals Sprite of 7-Up en je ziet er niets van! Door de suikers en zuren uit de frisdrank kan jouw woning nóg langer van de opfleuring genieten. Ideaal!

Vaas Reina L Zuiver

Zuiver Vaas Reina L | Wants&Needs

Tip 4: Laat geen bladeren in het water hangen

Wanneer je jouw bloemetje in het water zet, verwijder dan zo veel mogelijk bladeren van de stelen. Zorg er in ieder geval voor dat er geen bladeren in het water hangen, bacteriën verspreiden én vermeerderen zich namelijk gemakkelijker via de bladeren. Hierdoor kunnen de stelen van de bloem gaan rotten, en blijft je bloemetje dus minder lang leven. En dat wil je niet! Bovendien staat het een stuk stijlvoller wanneer er wat minder bladeren aan de steel zitten. En dat is misschien wel nóg belangrijker!

Tip 5: Ververs het water regelmatig

Het klinkt natuurlijk vanzelfsprekend: bloemen leven van water. En dan houden ze vooral van vers water! Jouw bos blijft dus langer mooi wanneer je het water in de vaas regelmatig ververst. Kleine moeite, toch?

Vaas Cerise Light&Living

Light&Living Vaas Cerise | Wants&Needs

Tip 6: Speel een beetje vals

Niet écht een tip, maar wel slim: kies voor kunstbloemen! Een bosje kunstbloemen vergaat namelijk niet en kun je dus onbeperkt laten staan. Helaas mis je de lekkere geur, maar je woning wordt net zo goed opgefleurd! En er is natuurlijk nog een groot voordeel… Je hoeft ze geen water te geven. Wel de lusten, niet de lasten dus!

Geïnspireerd?

Sta jij ook te popelen om deze tips te proberen én een bosje bloemen met een mooie vaas aan jouw huis toe te voegen? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

2019-07-16T08:52:05+00:00 juli 16th, 2019|