Een hotel chique interieur! Hoe doe je dat?

Hotel chique: je hoort deze term steeds vaker voorbij komen in de interieurwereld. Maar wat wordt er precies bedoeld met een hotel chique interieur?  Eigenlijk gaat het bij een hotel chique-interieur meer om een gevoel dan om specifieke elementen die het tot een op zichzelf staande stijl maken. Dat maakt het niet bepaald makkelijk om deze woonstijl zelf toe te passen, want een ‘gevoel’ klinkt best vaag. Verbeeld je dat je in een luxe boutique hotel gaat slapen. Alles lijkt op elkaar afgestemd, van de badjassen tot kussens en van de bedsprei tot de zeepdispenser. Alles ziet er gelikt en luxe uit. De echte hotel chic-vibe schuilt hem in de kleine details. Een paar kenmerken van het typische hotel chique-interieur zijn: marmer, goud, luxe, warmte, donkere kleuren en velvet.

De juiste kleurencombinatie

Er zijn een aantal kleuren die zorgen voor een echt hotel gevoel. Een kleur die zeker niet mag ontbreken in een hotel chique interieur is goud. Het past perfect bij luxe materialen zoals fluweel of marmer. Minder gek op goud goud? Kies dan alleen voor kleine gouden details, zoals bij de eetkamerstoel op de afbeelding. Daarnaast zijn de kleuren donkergrijs, donkerbruin en zwart, kleuren die goed passen bij deze stijl.

Eetkamerstoel Pippa Roze Velvet 86 X 66 X 64 Richmond
Richmond Eetkamerstoel Pippa Roze Velvet 86 X 66 X 64 | Wants&Needs

Hotel chique accessoires

Je hoeft natuurlijk niet meteen je hele interieur om te gooien om ervoor te zorgen dat je interieur een hotel chique uitstraling krijgt. Je komt al heel ver met een aantal woonaccessoires. Wat dacht je van gouden kandelaren of een marmeren vaas? Het combineren van zwart en goud doet het ook altijd goed in deze woonstijl. Kleine details zorgen voor een luxe gevoel in je interieur.

Kandelaar Magly Richmond
Richmond kandelaar Magly | Wants&Needs

Slapen alsof je in een hotel verblijft

Waar denk je als eerste aan bij een hotel chic slaapkamer? Grote kans dat je direct aan een groot, zacht bed denkt met opgeschud beddengoed en verschillende soorten kussens. Het bed is dan ook een belangrijk onderdeel van een hotel chique slaapkamer. Natuurlijk is het bed zelf belangrijk, maar ook de details zorgen voor een boutique hotel ervaring. Met luxe beddengoed van hotelkwaliteit ben je al goed op weg. Gecombineerd met mooie, velvet kussenhoezen en sjieke nachtlampjes op het nachtkastje heb je echt het gevoel alsof je in een boutique hotel verblijft.

Hoofdbord Ossera Vical
Vical hoofdbord Ossera | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Ga voor een hotel look in je interieur! Kijk snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *