• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Hoe kies jij de juiste kleur voor jouw interieur?

Kleur beïnvloedt niet alleen de vorm van ruimtes en woonstijlen maar ook psychologisch gezien kan je met kleur veel bereiken! Verschillende kleuren zorgen voor verschillende gevoelens en kleuren kunnen zelfs effect hebben op je gezondheid. Kleur is heel belangrijk, omdat het balans creëert in je interieur. In deze blog vertel ik meer over de werking van verschillende kleuren!

Blauw zorgt voor jou!

De kleur blauw is de allerbeste kleur om in je slaapkamer te gebruiken, omdat blauw zorgt voor een rustgevend gevoel en je daardoor beter slaapt. Het dekbedovertrek ‘Tender’ past perfect in jouw slaapkamer als je gaat voor de kleur blauw. Blauw wordt ook wel de kleur van rust en vertrouwen genoemd. Bij blauw ervaren mensen dan ook vaak dat ze uitgerust en ontspannen worden en blauw kan dan ook altijd wel toegepast worden in je gehele interieur!

Palm Kandelaar Madame Stoltz | Wants&Needs

Palm Kandelaar Madame Stoltz | Wants&Needs

Geel, de bron van energie

De perfecte kleur voor in je werkkamer is geel. Van de kleur geel krijg je een energiek, vrolijk én motiverend gevoel. Geel is daarom ook perfect voor in de kinderkamer omdat kinderen er heel creatief van kunnen worden. Oranje zorgt eigenlijk voor een soortgelijk effect als geel. Van de kleur oranje kan je ook heel opgewekt en vrolijk worden. De hocker ‘Ridge’ is een perfect voorbeeld van een meubel in de kleur geel die past in jouw interieur!

Poef Geel Madam Stoltz

Madam Stoltz Poef Geel | Wants&Needs

Groen moet je doen

Groen, de ultieme kleur voor balans. Deze kleur is heel makkelijk te combineren met andere kleuren en door alleen al planten en bloemen toe te voegen aan je interieur, creëer je die balans. Groen is ook wel de kleur van een vertrouwde huiselijke omgeving, optimisme, kwetsbaarheid en natuurlijk de natuur. Door de kleur groen toe te voegen aan je interieur zorg je voor een zorgzaam en rustgevend gevoel. De lampenkap ‘Artik’ heeft een mooie groene kleur en kan je makkelijk combineren in je interieur.

Hangende Bloempot Glas L 30 x Ø17,5 - By HKliving - www.wantsandneeds.nl - AOA9019

Hangende Bloempot Glas L 30 x Ø17,5 – By HKliving

Rood, de kleur van passie en liefde

Rood is een van de bekendste kleuren, het staat voor passie, romantiek, vuur en alertheid. Maar wat vele mensen niet weten is dat rood dé perfecte kleur is voor in de keuken. De kleur rood werkt namelijk enorm op je zintuigen en stimuleert je eetlust. De bijzettafel Mees is super leuk voor in de keuken en heeft een mooie kleur rood. Het zorgt er dus letterlijk voor dat je er hongerig van wordt. In de slaapkamer is rood niet altijd een even goed idee, zeker niet als je stressgevoelig bent en van een goede en lange nachtrust houdt. Zelfs met je ogen dicht kan je namelijk last hebben van je zintuigen die geprikkeld worden door de kleur!

Kapstok Stack Dutchbone

Dutchbone Kapstok Stack | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Zin om de juiste kleur aan jouw interieur toe te voegen? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

2021-01-26T08:06:07+00:00 januari 26th, 2021|