Het perfecte vloerkleed kiezen: zo doe je dat!

Is de vloer van je woonkamer nog leeg? Een vloerkleed is het perfecte item in je interieur. Niet alleen je voeten blijven lekker warm, een vloerkleed zorgt ook voor sfeer in de woonkamer. Maar heb je geen idee welk kleed in je ruimte past? Lees dan snel verder!

1: Kleur

Zorg altijd voor een kleur(accenten) die terugkomen in jouw ruimte. Kijk is rond in je woonkamer, welke kleuren kom je allemaal tegen? Je kunt voor een tijdloze kleur gaan zoals beige of grijs, die kleuren passen overal bij. Bijvoorbeeld dit grijze kleed van Riverdale. Komt er veel groen terug in je woonkamer, door bijvoorbeeld veel planten, dan is het kleed Mateo Groen erg gaaf.Heb je meer basiskleuren in je interieur? Dan kan een kleed in een opvallende kleur veel met je ruimte doen. Het kleed is dan echt een statement piece in je woonkamer.

Vloerkleed Boray Geel Bloomingville
Bloomingville Vloerkleed Boray Geel | Wants&Needs

2: Grootte

De grootte van het kleed bepaal je op basis van de opstelling van je meubels. Staat je salontafel voor de bank, dan is het mooi als de voorpoten van de bank en de salontafel beide op het vloerkleed passen. Zo creëer je een geheel tussen de losse meubels. Als je een kleed onder de eettafel en eetkamerstoelen wil leggen, zorg er dan voor dat het kleed aan alle kanten van de tafel een halve meter uitsteekt. Zo kunnen de stoelen makkelijk naar voor en achter schuiven. Heb je een kleine woonkamer? Ga dan voor een  kleiner vloerkleed. Hierdoor lijkt de woonkamer optisch wat groter. Bekijk alle vloerkleden hier.

Karpet Grijs Katoen Bloomingville
Bloomingville Karpet grijs Katoen | Wants&Needs

3: Vorm

Bij een vloerkleed denk je al snel aan een rechthoekige vorm, maar er zijn ook vierkante, ronde en ovalen kleden. Welke vorm past in jouw ruimte? Met een rond kleed dat zorg je voor een speelse uitstraling. Ronde vloerkleden zijn perfect voor in de woonkamer onder een gave salontafel of bijvoorbeeld in de slaapkamer komt een rond vloerkleed helemaal tot zijn recht. Deze van ons eigen merk is een heel gaaf rond kleed. Met een rechthoekig kleed benadruk je de rechthoekige vorm van de kamer.

Badmat grijs/crème HKliving
HKliving Badmat Grijs/crème | Wants&Needs

4: Effen of print

De stijl van je vloerkleed moet natuurlijk samengaan met je interieur. Heb je een rustig interieur dan is een kleed met een print heel erg leuk. Heb je een wat drukker interieur, ga dan voor een effen vloerkleed. Het kleed moet niet alleen bij de bank passen, ook bij de muur. Als je het kleed tegen een drukke muur legt, is een effen kleed meer geschikt. Een effen vloerkleed kan natuurlijk ook in een rustigere ruimte. We hebben verschillende vloerkleden met een leuke print, neem zeker een kijkje!

Vloerkleed Tribe Rood/Bruin House Doctor
House Doctor Vloerkleed Tribe Rood/Bruin | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Zin om opzoek te gaan naar het perfecte vloerkleed? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *