Good to know: zo pak jij je verhuisdozen slim in!

Verhuizen: een droom die uitkomt of juist een nachtmerrie? Want waar moet je in vredesnaam beginnen? Je huidige woning staat natuurlijk nog vol spullen die allemaal vervoerd moeten worden naar het nieuwe huis. Tijd dus om een hele serie verhuisdozen in huis te halen en te starten met inpakken! Maar hoe pak je je verhuisdozen nou slim in? Dat zal ik in deze blog met je delen!

Maak een inpak-plan

Voordat je begint met inpakken is het handig om een inpak-plan, verspreid over meerdere dagen, op te stellen. Denk na over wat je allemaal wel en niet meer mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Maak voor jezelf een duidelijk overzicht van de spullen die je wél meeneemt en groepeer deze spullen in categorieën zoals keuken, badkamer, slaapkamer, et cetera.

Rotan Barchair Zwart 89 X 47 X 42 HKliving
HKliving Rotan Barchair Zwart 89 X 47 X 42 | Wants&Needs

Pak slim in

Zodra je al je spullen hebt gesorteerd, is het tijd om in te pakken. TIP: Ga per ruimte aan de slag. Dit zal je straks namelijk ook weer een hoop uitpakwerk schelen! Begin bij de spullen die je het minst nodig hebt en eindig met de spullen voor alledaags gebruik. Het is daarnaast ook erg handig om een aparte verhuisdoos te maken met spullen die je op de eerste dag in je nieuwe woning zeker nodig zult hebben. Denk hierbij aan slaapspullen, schone kleding, je toilettas, badtextiel, eten en ga zo maar door!

Bescherm je spullen

Tijdens het inpakken krijg je natuurlijk te maken met breekbare spullen zoals je servies, vazen en potten. Hiervoor bestaat natuurlijk beschermend inpakmateriaal, maar je kunt natuurlijk ook mixen en matchen met je eigen spullen! Hoe dan? Nou, pak bijvoorbeeld je servies, vazen en potten in met je eigen handdoeken! En zo kan je om je glazen en kleine vaasjes bijvoorbeeld sokken doen! Heb je ook nog een rolkoffer staan? Gebruik deze dan voor je boeken, en voorkom zo een zere rug van het tillen!

Handoek Sheer Medium Set 2 Groen 30 X 50 Beddinhouse
Beddinghouse Handoek Sheer Medium Set 2 Groen 30 X 50 | Wants&Needs

Labelen maar!

dAlles ein-de-lijk ingepakt? Dan is het tijd om de dozen te labelen! Je kunt dit doen door met een markeerstift het nodige op te schrijven, maar je kunt ook werken met tape of stickers. Geef dozen uit dezelfde ruimte bijvoorbeeld dezelfde kleur, zoals blauw voor de badkamer, oranje voor de woonkamer, et cetera, et cetera. Zo is het vanaf een afstandje direct duidelijk waar een doos heen moet. Plak in je nieuwe woning de gekleurde stickers op de deuren van de verschillende ruimtes, zodat je vrienden, familie en andere verhuizers meteen weten waar de dozen heen mogen. Super handig!

Vaas Dunja Brass L 56 x 20 x 20 Wants&Needs Furniture
Wants&Needs Furniture Vaas Dunja Brass L 56 x 20 x 20 | Wants&Needs

Nog niet genoeg spullen om je verhuisdozen mee te vullen? 😉 Kijk dan in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *