• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Fresh air, met deze tips heeft jouw huis altijd een frisse geur!

Niets is zo fijn als een lekker ruikend huis! Dat je na een schoonmaaksessie je neus eens flink ophaalt en geniet van de frisse geur in huis. Helaas ruik je deze frisse geur nooit zo heel lang. Maar je kunt er wel voor zorgen dat die frisheid zo vaak mogelijk terugkomt of zelfs blijft. Ben je benieuwd hoe? Lees dan mee met de volgende tips!

Tip 1: Clear the air

Elke dag je huis luchten is een goed begin. Zet iedere dag een paar minuten de ramen tegen elkaar open. Muffe geurtjes hebben dan de tijd om te ontsnappen en wat extra zuurstof in huis kan ook geen kwaad. Een frisse geur creëer je namelijk niet alleen met geurkaarsen en geurstokjes.

Tip 2: Wondermiddel

Misschien denk je niet zo snel aan dit product, maar baking soda verricht wonderen! Heb je ook een vloerkleed wat al een aantal jaar ligt te schitteren in de woonkamer? De kans is groot dat muffe luchtjes zich in dat vloerkleed schuilhouden. In dit soort gevallen komt het wondermiddel baking soda heel goed van pas. Strooi een laag over je vloerkleed en laat dit even intrekken. De baking soda zal de muffe geurtjes opzuigen en in de stofzuiger laten verdwijnen.

Deze geweldige truc kun je ook toepassen om je bank of stoel een opfrisbeurt te geven. Of doe de baking soda in een schaaltje en plaats het in de kamer waar je de muffen geuren weg wilt hebben! En ruik je de frisheid al?

Tip 3: Grote wasjes, kleine wasjes

Misschien een voor de hand liggende tip, maar was je beddengoed als je kamer niet zo fris ruikt. Met een flinke scheut wasverzachter erbij zullen niet alleen je dekens heerlijk ruiken, maar ook je slaapkamer knapt er helemaal van op! Je beddengoed wassen is natuurlijk logisch, maar denk je ook weleens aan je gordijnen of andere textiele in de woonkamer?

De meeste gordijnen kun je gewoon in de wasmachine doen. Je huis ruikt meteen een stuk frisser als ze weer zijn opgehangen. Dit moet je alleen niet te vaak doen, want de kwaliteit van je gordijnen gaat hier wel van op achteruit. Maar vergeet naast de gordijnen ook niet de andere stoffen items in huis. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens of plaids op de bank. Ook in deze items blijven muffe geuren achter.

Tip 4: Een feestje voor je neus

Een schoon huis staat gelijk aan een fris huis, dat is nu wel duidelijk! Maar gelukkig lukt dat ook met geurkaarsen en geurstokjes. Wat ook echt een feestje voor je neus is, zijn wierook stokjes. Maar je moet wel regelmatig de geuren afwisselen. Je neus raakt al snel gewend aan steeds dezelfde geuren en zo kun je er zelf niet meer van je favoriete geur genieten!

Wierook Amber PTMD | Frisse geur

PTMD Wierook Amber | Wants&Needs

Geïnspireerd? 

Heb je nu ook zin gekregen om ervoor te zorgen dat je huis weer helemaal fris ruikt? Kijk op onze webshop voor ons assortiment.

2021-03-08T15:25:39+00:00 maart 8th, 2021|