Een modern interieur, hoe doe je dat?

Toegankelijke kleuren. Strakke vormen. Rechte lijnen. Dit vormen dé kenmerken van een modern interieur. In de moderne woonstijl zijn minimalistische items essentieel. Hierdoor oogt jouw ruimte optisch groter. In de moderne interieurs draait het eigenlijk om een vrij rechttoe-rechtaan geheel.Wil je jouw moderne interieur net wat speelser maken? Voeg dan één accentkleur toe.

De kenmerken van een modern interieur

In een modern interieur zie je geen meubels met tierlantijntjes, maar wel strakke lijnen en grote vlakken. Een modern interieur kenmerkt zich door eenvoud met strakke lijnen en rechte vormen. Ook zie je vaak dat er gebruik word gemaakt van de basiskleuren bruin, zwart, grijs en wit gecombineerd met een opvallende kleur in de decoratie en woonaccessoires. De strakke lijnen creëeren een gevoel van ruimte en rust. Voeg bijvoorbeeld de woonkamer en keuken samen. Dit zorgt voor een nog ruimtelijker gevoel en voor veel rust. Verf de muren in een lichte kleur, zoals wit. Ga jij voor een modern interieur? Begin dan bij strakke lijnen en rustige kleuren!

Bijzettafel Toke Nordal
Nordal bijzettafel Toke | Wants&Needs

Moderne meubels

Het doel van modern wonen is dat je huis ruimtelijk en licht oogt. Er wordt dan ook bij de meubels vaak gekozen voor less is more. Kies dus een wat groter bankstel in plaats van twee kleinere bankstellen. De moderne meubels zullen vaak als basic neergezet worden. Maar een basic interieur is natuurlijk alles behalve saai. Juist omdat de basis van een basic interieur rustig en niet te opvallend is, is er voor jou alle ruimte om persoonlijke items toe te voegen.

Eettafel Aron Eleonora
Eleonora eettafel Aron | Wants&Needs

Woonaccessoires in een modern interieur

Bij de moderne woonstijl is ruimtelijkheid erg belangrijk. Het is dan ook niet de bedoeling dat je je gehele interieur vol zet met accessoires. Je kunt ervoor kiezen om spiegels aan de muur te hangen waardoor de ruimte nog groter lijkt. Of plaats wat mooie kunstplanten naast je meubels. Maar voor de rest kun je beter geen accessoires op de vloer plaatsen. De oplossing is om je muur te gebruiken om het huis aan te kleden. Hang bijvoorbeeld wat schilderijen of posters naast elkaar.

Schilderij Pijnboom Bloomingville
Bloomingville Schilderij Pijnboom | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Klaar voor een modern interieur? Kijk dan snel onze webshop voor onze moderne meubels en woonaccessoires!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *