• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Hoe zorg je voor een feestelijk gedekte Paastafel?

Dit weekend is het weer Pasen: een weekend vol gezelligheid en tijd voor elkaar. En daar hoort natuurlijk ook de styling van de tafel bij. Zo’n uitgebreid ontbijt of brunch smaakt natuurlijk net wat lekkerder aan een mooi gedekte tafel. En het ziet er net wat feestelijker uit. Maar hoe dek je nu zelf zo’n mooie Paastafel? Dat leggen we je in deze blog uit.

Choose the right colors

Voordat je plannen maakt voor de styling van je Paastafel is het goed om te kijken wat je in huis hebt. Kies daarom voor een kleurenpalet van maximaal vier kleuren. Kies voor een of twee felle kleuren en de rest lekker rustig. Laat deze kleuren terug komen in je bloemen, servetten en decoratie. Mooie broodplanken of borrelplanken staan altijd erg mooi op tafel en na het eten staan ze ook mooi tegen de achterwand van het aanrecht in de keuken.

Als de basis van je tafel rustig is kun je dit goed combineren met felle kleuren bloemen. Ga bijvoorbeeld voor tulpen in de kleuren rood en roze. Op een Paastafel mogen voorjaars bloemen volop aanwezig zijn.

Zwarte mand | Paastafel

Mand zwart metaal | Wants&Needs

Het mooiste servies voor op de Paastafel

Je hoeft echt niet voor elke feestdag nieuw servies te kopen. Met een paar nieuwe kopjes en borden kijkt het al meteen anders. Door verschillend servies te mixen ontstaan de allermooiste combinaties. Want stijlvol servies maakt van elke maaltijd een feest! Dus combineer kleuren, patronen en stijlen met elkaar op de tafel.

Tijdens de feestdagen is het extra leuk om uit te pakken. Stapel daarom borden en schaaltjes op elkaar, zodat het net wat chiquer oogt. Kijk naar welke kleuren je hebt gekozen voor je kleurenpalet. Maar met wit servies als basis zit je altijd goed.

Styling op zijn best

Een mooi tafellinnen zoals een tafelloper, placemats, een tafellaken en servetten zijn de basis van je gedekte, feestelijke tafel. Ook hierbij is het belangrijk om te kijken naar je kleurenpalet, zodat alles een geheel gaat worden. Leg op tafel wat leuke (zelf) geschilderde eieren neer voor het echte Paasgevoel. En de servetten kun je heel leuk vouwen in de vorm van een paashaas. In de afbeelding hieronder kun je zien hoe dat moet. Zo heb je een mooi gedekte tafel met een echt Paasgevoel.

Vouwen Paashaas | Paastafel

Paashaas vouwen | Wants&Needs

Geïnteresseerd? 

Heb je nu nog meer zin gekregen om je Paastafel te gaan stylen? Bekijk dan ons aanbod in onze webshop.

2021-04-02T11:36:11+00:00 april 2nd, 2021|