Een accentmuur: dit zijn de do’s en don’ts!

Vind je je kamer nog een beetje kaal of ben je uitgekeken op de inrichting? Een accentmuur is de oplossing! Bij een accentmuur verf of behang je de muur in een andere kleur. Je geeft de ruimte dan een kleine metamorfose en een compleet andere uitstraling. In deze blog zetten we tips voor de perfecte accentmuur op een rijtje.

1: De juiste muur kiezen

De eerste stap is natuurlijk bepalen welke muur wordt omgetoverd in een accentmuur. Als je een korte muur een andere kleur geeft zal de ruimte kleiner lijken, dat geldt ook voor een accentmuur tegenover een ingang. Als je voor een lange muur gaat, wordt de ruimte groter. In een slaapkamer zie je bijvoorbeeld veel dat de muur achter het bed in een andere kleur wordt geverfd of behangen. In de slaapkamer zorgt zo’n kleurrijke muur voor een gezellige en knusse sfeer. Wil je een muur  behangen? Bekijk ons trendy slaapkamer behang en woonkamer behang.

Fotobehang Golden Age Clouds KEK Amsterdam
KEK Amsterdam Fotobehang Golden Age Clouds | Wants&Needs

2: Kleur kiezen

Wanneer je de juiste muur hebt gekozen is het tijd voor het kiezen van een kleur. Bij het kiezen van een kleur houd je rekening met de grootte van de wand. Hoe groter de muur, hoe lichter de kleur. Bij een kleine muur kun je een opvallende kleur kiezen. Een grote ruimte kun je knusser maken door een muur in een donkere kleur te verven. Het leuke van een gekleurde muur is dat het goed te combineren is met bijpassende woonaccessoires.

Vaas Senna Zwart Riverdale
Riverdale Vaas Senna Zwart | Wants&Needs

3: Print

Een accentmuur betekend niet dat het geverfd moet worden, je kunt het ook behangen met een leuke print. Dat kan heel leuk staan in je interieur, maar het kan ook erg druk zijn. Daarom is het leuker op een kleinere wand, op een grote oppervlakte is behang met een mooie textuur leuker dan een drukke print. Bijvoorbeeld het fotobehang van KEK Amsterdam met een marble textuur.

Fotobehang Marble White Blue KEK Amsterdam
KEK Amsterdam Fotobehang Marble White Blue | Wants&Needs

4: Lichtinval

Bij het bepalen hoe je accentmuur eruit komt te zien is het ook belangrijk om te kijken naar de lichtinval. Als je een donkere kleur wilt gebruiken, komt deze kleur nog donkerder over met weinig daglicht. Kijk vooraf dus even met een kleur- of behangstaal hoe de kleur in jouw interieur tot zijn recht komt.

Vaas Messing Metaal Bloomingville
Bloomingville Vaas Messing Metaal | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Zin om je interieur aan de slag te gaan met deze tips voor de perfecte accentmuur? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *