HOW TO: DIY draaikaarsen maken

Het staat echt ontzettend leuk en is makkelijk om zelf te maken. We hebben het natuurlijk over de draaikaarsen! Je ziet ze steeds meer voorbijkomen en geven je interieur een super leuke twist. Benieuwd hoe je het zelf kan doen? In deze blog laten wij je zien hoe je gemakkelijk de kaarsen kan creëren, so you can do it yourself. Lees je mee?

Wat heb je nodig?

  • Kaarsen gemaakt van Paraffine (evt. in een leuke kleur)
  • Warm water
  • Een bak waar de kaarsen in passen
  • Een deegroller (of fles wijn)

Fill it up

Let’s start! Je begint met een bak waar je de kaarsen in zijn geheel in kan leggen. Vul de bak met warm water om de kaarsen zacht en soepel te laten worden. Gebruik warm water en geen kokend water, want dan houd je geen kaars meer over. Laat de kaarsen 15 tot 20 minuten in de bak liggen en laat ze maar lekker zacht worden. Let goed op of de kaarsen zacht genoeg zijn, als ze niet zacht genoeg zijn kunnen ze namelijk gaan breken als je eraan gaat draaien.

Let’s rock & roll

Zijn de kaarsen goed zacht geworden? Well done! Dan is het nu tijd om de kaarsen plat te drukken of te rollen (net wat je zelf het makkelijkst vindt). Knijp of rol de kaars ongeveer tot 1 cm dik, hier kan je natuurlijk in variëren voor een ander effect. Ook moet je zelf even kijken hoe ver je de kaars gaat rollen. Het is namelijk leuk om de gehele kaars te doen maar alleen het middenstuk van de kaars geeft weer een ander beeld!

Twist it

Als ze goed plat zijn gerold gaan we draaien! Probeer het gelijkmatig te doen en blijf voorzichtig. Wanneer je op verschillende manieren de kaarsen draait, zie je dat je ook verschillende kaarsen krijgt. Hoe leuk!

Ben je klaar met draaien? Laat de kaarsen dan even afkoelen tot ze weer goed hard zijn. Voor de finishing touche kun je ze in te gekke kandelaars bij elkaar zetten op je vensterbank, boven de openhaard of op je bijzettafel. Zo voeg je echt iets persoonlijks toe aan je interieur! Meer weten over je interieur eigen maken? Lees dan onze blog: Manieren om je huis eigen te maken

Kandelaren Wants&Needs
Kandelaren | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Zin om ook je eigen draaikaarsen te maken en te decoreren met leuke kandelaren? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *