• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

Bewezen: deze kleuren dragen bij aan een goede nachtrust!

Je slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis om echt tot rust te komen. Na een lange dag werken is het heerlijk om in een rustige en opgeruimde omgeving, je warme bed in te kruipen. Wist je dat de kleuren van je omgeving ook invloed hebben op je nachtrust? In deze blog vertel ik je welke kleuren je het best kunt toepassen in je slaapkamer!

  1. Blauw: kalmerend

Blauw is de meest geschikte kleur voor in je slaapkamer. Wat blijkt is dat mensen in een blauwe omgeving gemiddeld 7 uur en 52 minuten slapen. Deze kleur heeft een kalmerend effect en kan er zelfs voor zorgen om een (hoge) hartslag te verlagen. Daarnaast geeft het een gevoel van sereniteit. Precies waar je naar verlangt in je slaapkamer!

  1. Geel: stimulerend

Naast blauw is ook geel een zeer geschikte kleur voor in je slaapkamer. Geel??? Ja geel! Een kleur waarvan je het misschien niet had verwacht. In een gele omgeving slapen mensen gemiddeld 7 uur en 50 minuten. Dit is dus slechts 2 minuten korter dan in een blauwe omgeving. De verfrissende kleur geel stimuleert het zenuwstelsel en zorgt daarnaast voor een vrolijk en gelukkig gevoel! Als je meer behoefte hebt aan warmte in je slaapkamer is okergeel zeker een aanrader. Dit okergele sierkussen van By Boo zal je zeker een warm gevoel geven!

  1. Groen: verfrissend

Voor meer diepte in je slaapkamer is de kleur groen het meest geschikt. Bovendien staat groen bekend als de kleur van de natuur. Groen wordt daarom vaak gezien als een frisse en ontspannende kleur. Het is daarom ook erg leuk om ”de natuur” daadwerkelijk naar je slaapkamer te brengen door hier meerdere planten te plaatsen. Dit is ook nog eens erg gezond omdat deze de lucht zuiveren! Groen zorgt gemiddeld voor een nachtrust van 7 uur en 36 minuten.

  1. Zilver: luxe, rust en ontspanning

Op de 4e plek is de kleur zilver geëindigd. De gemiddelde nachtrust in een zilveren omgeving is 7 uur en 33 minuten. Zilver zorgt voor een gevoel van luxe, rust en ontspanning. Daarnaast geeft het net zoals de maan een bepaalde schittering. Hierdoor krijgen je ogen het idee dat het nacht is, waardoor je heerlijk in slaap zult vallen! En eerlijk is eerlijk, dit zilveren sierkussen zal op iedere slaapkamer super gaaf staan!

  1. Oranje: stabiliteit

Last but not least is de kleur oranje. Misschien ook een kleur waarvan je het niet gelijk had verwacht. Toch is de gemiddelde nachtrust in een oranje omgeving 7 uur en 28 minuten. Oranje creëert meer warmte in je slaapkamer, vooral als je een slaapkamer hebt waarbij de zon heerlijk naar binnen kan schijnen! Verder zorgt het voor een stabiele atmosfeer waarin je spieren kunnen ontspannen!

Geïnspireerd?

Zin om jouw slaapkamer in te richten met deze geschikte kleuren? Kijk dan snel in onze webshop voor ons aanbod!

2021-02-18T08:19:21+00:00 februari 18th, 2021|