Dé woontrends die we in 2022 gaan zien

Dit blijft altijd een leuk en spannend moment van het jaar. Welke woontrends zijn het komende jaar helemaal hot and happening? Welke trends nemen we mee en welke laten we liever achterwege? Wij vertellen je het maar al te graag in deze blog, dus lees vooral even verder voor gave nieuwe trends!

Woontrend 1: Kleur in je interieur

Voorheen hebben we kunnen zien dat neutrale kleuren trendy waren in je interieur. Nou blijft deze trend ook nog wel eventjes, maar we gaan in het nieuwe jaar zien dat ook weer wat kleur gewenst is in ons interieur. Niet de meest heftige kleuren, maar een heel gangbaar kleurenpalet. Deze kleuren zijn namelijk groen, bruin en rode tinten. Deze kleuren zijn allemaal leuk én gemakkelijk te combineren met andere kleuren en geven ook meteen een warm en huislijk gevoel aan je woning. De kleuren kunnen zich uiten in grote meubels, maar mocht je het nog spannend vinden om deze kleuren te gebruiken, dan kun je uiteraard ook beginnen met woonaccessoires. Wees vooral niet bang om kleurencombinaties te maken, maar zorg er wel voor dat het een geheel blijft.

Fauteuil Iseo Olive Nordal
Nordal Fauteuil Iseo Olive | Wants&Needs

Woontrend 2: Soft shapes

Soft shapes, wat houdt dit nou eigenlijk in? Eigenlijk beschrijft het woord het al volledig. Zachte vormen, dus geen harde en strakke hoeken. Denk bijvoorbeeld aan een bank met ronde vormen. Dit soort banken kunnen een ruimte mooi verdelen en brengen een speels effect in je interieur. Dit geldt echter niet voor je gehele interieur. Juist de combinatie van soft shapes met wat harde en strakke vormen zorgen voor een tof contrast in je interieur.

Bank Jax Element Rond Lichtgrijs HKliving
HKliving Bank Jax Element Rond Lichtgrijs | Wants&Needs

Woontrend 3: Wabi Sabi

Dit klinkt misschien een beetje gek en komt je ook helemaal niet bekend voor. Wij lichten deze trend graag voor je toe, want wij zijn stiekem wel een beetje fan van deze hoor. Wellicht herinner je je de Japandi trend nog wel. Deze trend heeft er wel erg veel van weg, maar toch met nét een andere twist. Neutrale en natuurlijke kleuren is de basis van deze trend. Dus vooral bruine en beige tinten zul je bij deze trend gebruiken. De meubels zijn vooral van robuuste materialen om contrast te creëren. Mix en match woonaccessoires in verschillende kleuren en vormen, maar blijf bij het neutrale kleurenpalet voor de meest rustige uitstraling.

Eetkamerstoel Mosso Lichtbruin Nordal
Nordal Eetkamerstoel Mosso Lichtbruin | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Ook zo’n zin om tegen het einde van het jaar alvast de woontrends voor 2022 voor te zijn? Neem dan vooral even een kijkje op onze website voor een groot aanbod aan perfecte items voor deze nieuwe trends!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *