• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

De Wants&Needs voorjaarsschoonmaak checklist!

Heerlijk, bloemetjes die beginnen te bloeien, lekker weer en langere dagen! De lente is weer begonnen en dat betekent tijd voor een frisse start! Hier kan onze voorjaarsschoonmaak checklist je zeker bij helpen. Met een goede checklist zul je niks over het hoofd zien en kan de lente in huis ongestoord beginnen. Een opgeruimd huis zorgt bovendien voor een opgeruimd hoofd! In deze blog neem ik je mee door onze checklist!

Stap 1: Opruimen, het lijkt simpel en dat is het ook!

Trap je voorjaarsschoonmaak af met opruimen. Zoek al je spullen uit en doe de spullen die je niet meer nodig hebt weg. Je kan deze spullen simpelweg weggooien, maar hoe leuk is het om deze spullen een tweede leven te geven? Zet ze op marktplaats, breng ze naar een tweedehandswinkel of doneer ze aan een goed doel! Zoek ook al je papierwerk zoals je tijdschriften en je post uit. Gooi alles wat niet meer belangrijk is weg. Hetzelfde geldt voor je glaswerk, plastic en karton. TIP: ga per ruimte aan de slag!

Stap 2: Fresh air

Zet al je ramen open zodat je huis lekker kan doorluchten met frisse lucht. Haal je beddengoed van je bed en stop deze gelijk in de wasmachine! Als je dan toch bezig bent met de was, neem dan gelijk je kleding, badtextiel, keukentextiel, et cetera, mee! Ondertussen kunnen je matras en dekbed luchten. Hang je dekbed buiten en laat je (sier)kussens ook eens buiten luchten.

Stap 3: Ramen zemen

Begin per ruimte met het schoonmaken van je ramen. Doe dit aan de binnenkant én buitenkant. Belangrijk hierbij is dat je tussendoor regelmatig het water vervangt. Voeg eventueel een scheutje schoonmaakazijn aan het hete water toe. Zo worden de ramen meteen ontvet. Zeem je ramen voordat je de rest gaat schoonmaken! Het vieze water kan namelijk op de grond of vensterbank terecht komen. Neem bij deze stap ook gelijk alle spiegels mee!

Stap 4: Afstoffen

Maak een warm sopje met een beetje afwasmiddel of allesreiniger zodat je kunt gaan beginnen met poetsen. Deze stap komt voor het stofzuigen omdat er bij het schoonmaken nog wel eens dingen op de grond kunnen vallen. Werk daarom ook van boven naar beneden! Zo valt er geen viezigheid op een schoongemaakt oppervlak. Verzamel al je leuke woonaccessoires bij elkaar en haal hier ook een keer een doekje over. Ook kun je zo alle oppervlaktes makkelijker schoonmaken. Vergeet bij deze schoonmaakbeurt dingen zoals plinten, de afzuigkap en kastjes niet. Maak ook de wc en badkamer grondig schoon. Verwijder al het kalk uit de badkuip, douchewand, douchekop, et cetera.

Stap 5: Stofzuigen en dweilen

En dan is het eindelijk tijd om te stofzuigen en te dweilen! Maak de vloer helemaal vrij en schuif alles eens aan de kant. Kies bij het dweilen voor een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor jouw vloer. Een houten vloer heeft namelijk een andere verzorging nodig dan bijvoorbeeld een keramische vloer.

Stap 6: Opnieuw decoreren

Nu je toch al je woonaccessoires bij elkaar hebt verzameld kun je alles opnieuw decoreren! Ruim eerst je schone frisse was op, en maak je bed weer op. Gooi leuke sierkussens op je bank of bed en kies voor een vrolijk kleurtje. Zachte pastelkleuren zijn erg geschikt voor in de lente. Zet een mooi bosje droog- of kunstbloemen neer, en je huis is helemaal klaar voor de lente!

Zin om jouw huis op te frissen aan de hand van onze voorjaarsschoonmaak checklist? Bezoek dan ook snel onze webshop voor ons aanbod!

2021-03-31T09:29:10+00:00 maart 31st, 2021|