De regel van drie, hiermee wordt het stylen van je interieur easy!

Ben jij eindeloos aan het zoeken naar de ultieme stylingtip? Stop dan nu met zoeken want ik heb dé styling tip die je kunt toepassen op alle accessoires in huis. Deze stylingtip heet de regel van drie en is supermakkelijk. In deze blog vertel ik je precies hoe de regel van drie in zijn werk gaat!

Balans in huis

Het is altijd belangrijk dat je interieur de juiste balans heeft en alles draait dan ook om balans. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door te werken met oneven aantallen accessoires, kan je eigenlijk geen stylingmisser meer maken. Bij deze oneven aantallen kan je bijvoorbeeld denken aan een cluster van drie, vijf of zeven accessoires bij elkaar. Je kan dit op verschillende manieren doen:

Hoogte

Allereerst kun je accessoires van verschillende hoogtes bij elkaar zetten, zo creëer je een dynamisch geheel. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met accessoires aan de muur. Hang een fotolijstje of poster op als hoogste item, werk daarna met een vaas als middelhoog item en een kaars als laag item naar beneden. Hang bijvoorbeeld de poster ‘Sake’ langs de pot ‘Xenia’ en daarlangs de geurkaars ‘Metallic’. Het is ook superleuk om te experimenteren met accessoires die je al in huis hebt en zo te kijken wat leuk bij elkaar staat. Een eettafel en bijzettafel zijn geschikte plekken om met hoogtes te werken.

Vloerkleed Tribe Rood/Bruin House Doctor
House Doctor Vloerkleed Tribe Rood/Bruin | Wants&Needs

Structuren

Het bij elkaar zetten van accessoires met verschillende structuren zorgt voor veel sfeer en authenticiteit in je huis! Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kussens op de bank met ieder een verschillende print of stof. De regel van drie kun je natuurlijk ook doorvoeren in vormen, denk eens aan een rond, rechthoekig en vierkant kussen bij elkaar in de hoek van de bank. Het kussen ‘Faith’ met het kussen ‘Lyo’ en het kussen ‘Quilt’ zorgen voor een toffe look in je woonkamer en passen perfect in de regel van drie. Ook het bij elkaar zetten van verschillende fotolijstjes zorgt voor een gezellige dynamiek in huis.

Sierkussens Zuiver | Wants&Needs
Sierkussens Zuiver | Wants&Needs

Kleuren

Ook met kleur kun je flink experimenteren als het gaat om de regel van drie. Als je wilt werken met een vast kleurpalet kun je kiezen voor donkere en lichte tinten van dezelfde kleur. Heb je juist een kleurrijk huis? Dan kun je helemaal losgaan! Gouden details staan bijvoorbeeld supermooi bij grijsgroen en poeder roze, terwijl zilveren details juist mooi afsteken tegen grijs, wit of zwart. Wil je de regel van drie toepassen? Ga dan bijvoorbeeld voor de fauteuil ‘Ruby’ met de bijzettafel goud en de vloerlamp ‘Unbeleafable’. Dit is een perfecte match en de kleuren passen super goed bij elkaar!

Up kart Amsterdam line sierkussen Beddinghouse
Beddinghouse up kaat Amsterdam line sierkussen | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Zin om ook in jouw interieur de regel van drie toe te passen? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *