Trendalert: Hoe zorg je ervoor dat jouw interieur verandert in een jungle?

We kunnen er niet meer omheen, planten zijn echt onmisbaar in je interieur. Wil je nog een stapje verder gaan en de jungle in je huis halen? Dat begrijpen we helemaal. We gaan je in deze blog vertellen hoe je de jungle in jouw huis haalt.

Colors are the key

Kleuren doen heel veel met een ruimte. Bij het kiezen van de juiste kleur is het belangrijk om te kijken naar wat voor interieur je hebt. Als je een minimalistisch interieur hebt, dan is het beter om voor lichte kleuren te kiezen. Heb je een grote open ruimte, dan mag je best voor donkere kleuren kiezen. Denk hierbij aan kleuren als donkerblauw, aardetinten en donkergroen. Zo creëer je met kleuren al een echt jungle gevoel. Kies bij de donkere kleuren een mooie accentkleur. Een tip van ons; goud is een goede accentkleur om te gebruiken. En het is ook nog eens super trendy!

Wat zeker niet mag ontbreken

Bij dit thema mogen planten echt niet ontbreken. Want zonder planten krijg je niet het jungle gevoel in huis. Wissel grote kamerplanten, zoals de Monstera, af met kleinere varianten. Wat ook super leuk is, is om voor planten met verschillende bladsoorten te kiezen. Zo krijg je een leuk speels effect.

Monstera groot kunstplant | Jungle
Kunstplant groot Monstera | Wants&Needs

Natural materials

Bij het jungle thema denk je gelijk aan natuurlijke materialen. Je wilt voor materialen kiezen die je het “buitengevoel” geven. Kijk daarom naar materialen zoals bamboe, steen en leer. Dit kunnen vaak wat hardere materialen zijn, daarom is het goed om dit met zachter materiaal af te wisselen. Denk hierbij aan katoen en linnen.

Wat een stukje behang wel niet kan doen

Het is een tijdje weg geweest, maar het behang is weer helemaal terug gekomen. En zo zorg je op een hele makkelijke manier voor het jungle gevoel. Ga voor een hele leuke print die helemaal bij het thema past. Zoals hoge bomen, bladeren, tropische vogels of tijgers. Meer jungle dan dit gaat het echt niet worden. Je kunt er altijd voor kiezen om heel je kamer zo te behangen, maar we raden aan om voor een “statement” muur te kiezen. Vaak is het behang druk en vraagt het veel aandacht. Daarom is het goed om de rest in een kleur te schilderen en zo creëer je een statement muur.

Botanical Birds behang | Jungle
Behang Botanical Birds | Wants&Needs

Last but not least

Accessoires maken alles af! En je kunt hier ook heel goed de sfeer mee bepalen in een ruimte. Bij dit thema zien we veel gekke printjes en veel goud terug komen. Een lamp in de vorm van een aap of leuke kussens met giraffen erop. Hoe hysterischer hoe beter!

Monkey lamp | Jungle
Lamp Monkey | Wants&Needs

Geïnteresseerd? 

Wil je nu jouw interieur ook helemaal veranderen naar een jungle? Bekijk dan onze webshop voor ons aanbod.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *