De beste tips voor een Scandinavisch interieur

We zijn helemaal fan van een Scandinavisch interieur! Een Scandinavisch interieur herken je aan zijn natuurlijke elementen, die in combinatie met wit en pastel tinten zorgen voor rust. Tegenwoordig is het ook een trend om verschillende interieur stijlen met elkaar te combineren. Zo passen de Bohemian of de vintage woonstijl heel goed bij een Scandinavisch interieur. Zo creëer je gelijk meer sfeer! Wil jij graag je interieur veranderen naar een Scandinavisch interieur?  In deze blog geven we je daar inspiratie voor!

Colors for a Scandinavian interior

De basiskleur van dit interieur is eigenlijk altijd wit. Het voordeel hiervan is dat je eindeloos kunt combineren met kleuren. De winter periode in Scandinavië duurt vaak erg lang en hierdoor kunnen de dagen erg donker zijn. Daarom houden Scandinaviërs zo van een licht interieur. Bij een licht interieur horen zachte en rustige kleuren. De Scandinaviërs combineren wit met zachte en natuurlijke pastel tinten, denk hierbij aan roze, groen en blauw. Zo voeg je toch een beetje kleur aan je interieur, zonder dat het heel overheersend is! Je kunt deze kleuren toevoegen door een muur te verven in deze kleur of laat het terugkomen in de accessoires.

Frid Vaas | Scandinavisch interieur
Vaas Frid | Wants&Needs

Wood is the key

Hoe meer hout, hoe beter! Hout kun je toevoegen aan je interieur door bijvoorbeeld voor een houten vloer te kiezen. Een visgraat vloer is een echte topper voor dit interieur! Het mooie aan deze vloer is dat deze veel verschillende kleurverschillen heeft, waardoor je tussen de rustige kleuren door toch nog een beetje speelsheid creëert. Je kunt ook altijd kiezen voor een lichte houten vloer van bijvoorbeeld beuken- of berken. Ook kun je ervoor kiezen om houten planken wit te verven of gaan voor een beton vloer!

Light matters

Licht is een echte must in een Scandinavisch interieur. Het is daarom belangrijk om je ramen en muren niet te donker te maken. Door voor grote ramen te kiezen krijg je al veel meer licht in je interieur en lijkt je woonkamer groter. Hang in plaats van gordijnen een mooie, lichte zonlicht-doorlatende vitrage of inbetween voor je ramen voor de ultieme Scandinavische look!
Tip van ons: Heb je niet veel ramen in huis? Plaats dan spiegels in je interieur die het licht vangen en reflecteren. Hierdoor kan je de ruimte alsnog verlichten met natuurlijk licht.

Rotan Sif Hanglamp | Scandinavisch interieur
Hanglamp Sif Rotan | Wants&Needs

Bringing nature inside

Natuurlijke elementen horen echt bij een Scandinavisch interieur. En hoe kun je nou meer de natuur in huis krijgen dan door planten? Omdat dit interieur al vrij rustig en neutraal is, zijn planten juist een echte toevoeging! Met groene kamerplanten creëer je veel sfeer in huis. Natuurlijk kun je mixen- and matchen met verschillende soorten planten. Ga voor leuke vetplantjes en een mooie grote plant. Vooral als je veel ruimte hebt in huis zijn grote planten super gaaf. Ook cactussen zijn nog steeds hot and happening en passen ook goed binnen een Scandinavisch interieur. Tip van ons: Toch niet zo’n groene vingers? Denk dan eens aan kunstplanten? Deze zijn onderhoudsvrij en zorgen toch voor dat beetje groen in huis.

Zilver Pretty Bijzettafel | Scandinavisch interieur
Bijzettafel Pretty Zilver | Wants&Needs

Geïnteresseerd? 

Heb je nu ook zin gekregen om je interieur te gaan veranderen in een Scandinavisch interieur? Bekijk dan onze webshop voor ons aanbod.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *