Alle tips&tricks om jouw huis herfst klaar te maken!

De lente begint en we beginnen massaal aan onze grote voorjaarsschoonmaak. Maar waarom slaan we herfstschoonmaak toch zo vaak over, terwijl deze bijna zo belangrijk is. De herfstschoonmaak gaat dan niet helemaal om hetzelfde als de voorjaarschoonmaak maar is sla deze niet over! Dus pak een sopje, een (stof)doek en een rol vuilniszakken. In deze blog help ik jou door de herfstschoonmaak heen met handige schoonmaak tips en dingen die je zeker niet mag vergeten.

Begin bij het begin

Het wordt sneller donker, het wordt met de dag kouder. De tijd van de winterkleding komt er weer aan. Om nog even bij het zomer idee te blijven gaan we eerst deze stapels even uitruimen. Wat doe je nog aan? Wat heb je al eeuwen niet meer aangedaan? Doe alles wat je niet meer draagt in een zak en doe dit weg. Nu je de zomerstapels hebt uitgezocht kan je beginnen aan je stapels met winterkleding. Doe hierbij precies hetzelfde als je bij je zomerkleding hebt gedaan.

Tip: Twijfel niet teveel over de dingen die je weg doet, nog meer reden om te shoppen!

Je kledingkast is zeker niet het enige wat een uitruimbeurt kan gebruiken tijdens deze herfstschoonmaak. Denk ook aan je koelkast, je vriezer, je voorraadkastjes en je servies (het zal je verbazen hoeveel dingen je niet gebruikt).

Tip: organiseer je spullen, wat gaat echt de prullenbak in en welke spullen kan je nog een tweede leven geven?

Dinerbord Rustic Grijs/Blauw House Doctor
House Doctor Dinerbord Rustic Grijs/Blauw | Wants&Needs

Tijd om te soppen

Nu je alles hebt uitgeruimd en hebt besloten wat je houdt en wat je wegdoet, is het eindelijk tijd om overal de stoflagen van af te poetsen en alles weer blinkend schoon te maken. Hierbij 3 schoonmaaktips die je herfstschoonmaak (eigenlijk elke schoonmaak) makkelijker maken!

Tips:

  • Stof altijd eerst alles af voordat je er met een sopje overheen gaat. Stof dan van boven naar beneden, als je boven aan begint vallen alle stofdeeltjes naar beneden en voorkom je dat je alles 10x opnieuw moet doen.
  • Het is heerlijk als je aan het schoonmaken bent en je handen zijn lekker warm omdat je warm water gebruikt. Toch is het beter om met koud water schoon te maken, dit heeft er mee te maken dat als warm water verdampt de kans dan groter is dat er zeepresten of strepen achter blijven. (Dit geldt ook voor het dweilen van de vloer!)
  • Wil je je spiegels streeploos schoonmaken? Gebruik voor je spiegels een natte doek en maak droog met een microvezeldoek.
  • Extra tip: stofzuig altijd als je alles hebt gepoetst, op deze manier vallen er niet nog een keer nieuwe stofdeeltjes op de grond tijdens het schoonmaken.
Spiegel Bamboo Rond Madam Stoltz
Madam Stoltz Spiegel Bamboo Rond | Wants&Needs

Finishing touch

Nu je alles grondig hebt uitgezocht en gepoetst is het tijd voor de finishing touch om je huis helemaal herfst klaar te maken. Maak wat sfeer met leuke kaarsen of een mooie vaas met een boeket droogbloemen. Een leuk plaid en leuke kussens misstaan ook nooit op de bank!

Kaars Piet Groen Parafin Bloomingville
Bloomingville Kaars Piet Groen Parafin | Wants&Needs

Ge√Įnspireerd?

Zin om aan de slag te gaan met jouw herfst make-over? Kijk dan snel in onze webshop voor ons aanbod!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *