• Gratis verzending vanaf € 50 (NL & BE)
  • Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • BEZOEK ONZE WANTS&NEEDS WINKEL
Menu
Ga naar de webshop

7 tips voor een luxe interieur!

Een luxe interieur, dat wil toch iedereen? Onderstaande tips zijn geschreven door interieurontwerpers van Mulder interieurontwerp, met wie wij nauw samenwerken op het gebied van trends en interieuradvies. Lees snel verder!

1. Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren zijn dé trend van het moment, maar dat is niet voor niets. Het creëert ruimte en laat veel licht door. De zwart stalen deuren geven een luxe gevoel en zijn prachtig in combinatie met de juiste vloer en strak afgewerkte muren. Als de stalen kozijnen tot het plafond doorgetrokken worden, geeft dat nog meer ruimte. Dan creëer je het gevoel van een extra hoog plafond. Gebruik de hoogte voor een luxe interieur!

2. Velours, fluweel, velvet

Er is maar één fluwelen item nodig om een luxe sfeer in jouw eet- of woonkamer toe te voegen. Een paar kussentjes, een stoel in de hoek van de kamer of een 2-persoons bank zijn genoeg om deze trend toe te passen in je eigen interieur. Donkergroen kan erg mooi zijn, maar er zijn ook genoeg andere kleuren. Denk aan rood, paars of zwart. Lichtere kleuren kunnen juist weer mooi zijn voor grotere items, zoals bijvoorbeeld een bank. Een echte eye-catcher… Wil je een professioneel ontwerp voor jouw interieur? Laat ons meedenken!

Kussenhoes Velvet Madam Stolz

Madam Stolz Kussenhoes Velvet Donker Blauw | Wants&Needs

3. Bank NIET tegen de muur zetten

Het lijkt misschien de beste en meest “ruimtelijke” keuze om een bank tegen de muur aan te zetten. Meestal is het tegenovergestelde waar. De woonkamer oogt niet kleiner als de bank iets naar voren komt. Afhankelijk van de ruimte kan het om 20 centimeter tot wel een paar meter gaan. Door de bank los van de muur neer te zetten creëer je juist een luxe uitstraling. Je hebt daar geen enorme woonkamer voor nodig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken. Ook in een kleine woonkamer kun je de bank een stukje naar voren halen.

4. Ontdek de kracht van verlichting

Veel mensen, bijna iedereen, onderschatten het belang van verlichting. Jij werkt waarschijnlijk ook tot het eind van de middag of zelfs tot s’avonds laat. We brengen de meeste tijd in ons huis s avonds door. Toch denken we vaak pas aan de verlichting in één van de laatste fases van het interieur. Waarom? Verlichting geeft sfeer, verlichting kan voor een luxe gevoel zorgen. De juiste verlichting, direct en indirect, maakt het interieur. Bepaal de verlichting niet pas achteraf, maar neem het mee in de eerste fase van het interieurplan. Iets om over na te denken, toch?

Hanglamp Ivy Brons Light&Living

Hanglamp Ivy Brons Light&Living | Wants&Needs

5. Minder = meer

In de woonkamer kun je spelen met verschillende stijlen. Een luxe uitstraling ontstaat niet door kwantiteit, maar door kwaliteit. Veel kleine items, prullaria, kan een te drukke en onrustige uitstraling tot gevolg hebben. Ga voor een wat minimalistische look, minder = meer. Vooral als je de ruimte hebt. In een ruime eetkamer staat het prachtig om twee grote hanglampen te plaatsen. Een rustige, maar toch uitstraling van een luxe interieur. Het vult de ruimte zonder dat het rommelig wordt.

6. Combineer vintage en modern

In de woonkamer kun je spelen met verschillende stijlen. Combineer vintage stukken met moderne meubels. Door meerdere stijlen te combineren kun je een sfeervolle ruimte creëren. Niet alles hoeft in één lijn qua stijl. Juist door speelse combinaties kan een ruimte een luxe, maar ook sfeervol, karakter krijgen. Door alleen maar moderne en strakke onderdelen kan het net dat warme gevoel missen. Een vintage stuk kan daar verandering in brengen.

7. Ga voor goud

Denk aan gouden woonaccessoires of accenten in het interieur. Overdrijf niet, dan wordt het al snel te kitsch. Een paar goed uitgekozen gouden elementen in huis kunnen zeker geen kwaad. Het geeft een bijzonder luxe uitstraling als het gecombineerd wordt met de juiste meubels en kleuren. Dus, ga voor goud!

Vloerlamp Bow Zuiver

Zuiver Vloerlamp Bow | Wants&Needs

Geïnspireerd?

Kun jij ook niet wachten om jouw woning om te toveren tot een paleisje met een luxe interieur? Kijk dan snel online in onze webshop voor ons aanbod of kom langs in onze woonwinkel in Nuenen vlakbij Eindhoven.

With love,

Tessa Goossens

Graag nog even verder lezen? Kijk dan snel voor meer blogs op onze pagina.

2019-02-14T14:54:15+00:00 februari 14th, 2019|