Rust en ruimte in huis: 5 hands-on tips!

Ken je dat gevoel? Dat het door het vele thuiswerken lijkt alsof je non-stop op kantoor zit? Zelfs ’s avonds op de bank, op enkele meters verwijderd van je werkplek. Maar thuis moet jouw veilige haven zijn. Een plek waar je jezelf kunt zijn, en kunt ontspannen. Rust en ruimte in huis zijn belangrijke factoren om het thuisgevoel te behouden. Wij geven je 5 hands-on tips. Kijk je mee?

Tip 1: Speel met lijnen

Ruimte in huis is iets wat we allemaal graag willen. Door te spelen met lijnen, kun je ruimtes optisch groter doen lijken. In een wat kleinere ruimte kun je het beste voor horizontale lijnen gaan, om de breedte van je ruimte te benadrukken. Dit kan bijvoorbeeld met een behangetje of horizontale wandplanken. Kies verder voor meubels in lichte kleuren, en zorg dat deze in lijn zijn met het lijnenspel.

Rust en ruimte

Tip 2: Ben niet bang voor contrast!

Contrast is essentieel in het interieur. Als er té weinig verschillen zijn, kan jouw ruimte juist kaal en eentonig aanvoelen. Vaak wordt dit als rust in huis gezien, maar je creëert juist rust en ruimte door het geheel af en toe te ‘breken’. Zoek contrast in kleur, materiaal, vorm en stijl.

Rust en ruimte

Tip 3: Kijk naar kunst

De kleur in huis is bepalend voor de sfeer in huis. Ben je er nou niet helemaal aan uit welke kleur jou precies een gevoel van rust en ruimte geeft? Kijk naar je favo schilderij! Met de kleuren uit je kunst stel je jouw ideale kleurenpalet binnen een handomdraai samen.

Rust en ruimte

Tip 4: Zoek naar balans voor rust en ruimte

Bij het plaatsen van je meubels en woonaccessoires, is het belangrijk om op het ‘zwaartepunt’ te letten. Neem de natuur als basis: donkere aardetinten zo dicht mogelijk bij de vloer, lichte tinten verder naar boven. Dit zorgt voor balans maar ook voor rust en ruimte in huis. Qua accessoires is het driehoeksprincipe een must wanneer je de rust en ruimte in huis wil behouden. Houd een driehoek als uitgangspunt en plaats drie accessoires zo bij elkaar, dat je er een driehoek omheen zou kunnen tekenen. Meer weten over de regel van drie doe je hier.

Rust en ruimte

Tip 5: Vorm een geheel

Door meubels met elkaar te verbinden, breng je een zen moment en dus rust en ruimte in huis. Plaats een vloerkleed deels onder je bank en creëer verbinding tussen de bank en de dichtbij geplaatste meubels, zoals de salontafel, een vloerlamp en een fauteuil. Zo laat je alles op elkaar aansluiten waardoor je ruimte rustiger én ruimer wordt.

Rust en ruimte

Geïnspireerd?

Kun jij nou ook niet wachten om aan de slag te gaan voor meer rust en ruimte in huis? Onze webshop heeft de mooiste items om van jouw huis een rustgevend paleisje te maken. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *