Je eerste huis in één keer goed inrichten!

Wanneer je ein-de-lijk de sleutels van je eerste huis hebt ontvangen, kan je gaan starten met de inrichting. Hoe leuk is dat wel niet? Alles kan ingericht worden naar eigen wens! Tegelijkertijd wordt dit door velen ook als lastig ervaren. Zo worden er vaak kleine decoratiefouten gemaakt. In deze blog deel ik de 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van je eerste huis. Zo kun jij deze fouten vermijden!

Fout 1: Ruimtes los van elkaar inrichten

Tijdens het inrichten van een bepaalde ruimte wordt er zoveel op deze ruimte gefocust, dat de overige ruimtes vaak worden vergeten. Echter is het juist belangrijk dat je de overige ruimtes in je achterhoofd houdt. De inrichting van je huis moet namelijk samenhangen en één geheel vormen. Dit kan worden gedaan door één woonstijl in je huis door te voeren. Kleine tip: kijk op onze website onder het kopje let’s style voor de verschillende woonstijlen! Verder zorgt ook het gebruik van bepaalde kleuren en materialen voor verbinding tussen de verschillende ruimtes.

 By Boo Vloerkleed Rond Himalaya Ø120 By Boo
By Boo Vloerkleed Rond Himalaya Ø120 | Wants&Needs

Fout 2: Verfkleuren niet testen

Een mooie verfkleur kan in het huis van je vriendin of zus heel anders overkomen dan in je eigen huis. Dit heeft alles te maken met de lichtinval én de structuur van je muur. Door de verfkleuren niet uit te testen, kan de kleur verkeerd uitpakken, wat natuurlijk erg zonde is voor de blikken verf die je kan weggooien.. Om deze fout te voorkomen is het daarom slim om gebruik te maken van meerdere kleurtesters voor de desbetreffende muur!

Fout 3: Alle meubels tegen je muur zetten

Dit is een fout die vaak wordt gemaakt. Veel mensen denken dat ze meer ruimte creëren wanneer ze alles tegen de muren schuiven. Dit is echter niet waar. Juist door de bank of eettafel van de muur af te schuiven, worden ”doorkijkjes” gecreëerd, wat een ruimtelijk gevoel geeft. Dus schuif je bank eens weg bij die muur en begin met experimenteren! Onze ronde eettafel Sula kan je ook helpen bij het creëren van meer ruimte. Ronde eettafels nemen namelijk minder ruimte in beslag!

Bank Juniper Wit
Richmond BANK JUNIPER WIT 84 X 364,5 X 120 | Wants&Needs

Fout 4: Alles van één merk kopen

Bij het inrichten van een ruimte ben je vaak geneigd om alles van één merk te kopen. Dit is natuurlijk super handig omdat vaak alles van één bepaald merk bij elkaar past. Dit geeft helaas niet het meest spannende en originele interieur.. Een belangrijke tip hierbij is om juist af te wisselen tussen meubels en woonaccessoires van verschillende merken. Dit maakt de inrichting van je huis veel persoonlijker en dat is natuurlijk wat je wilt! Gelukkig kan je op onze website genoeg toffe merken vinden!

Sierkussen York Groen 50 x 50 By Boo
By Boo Sierkussen York Groen 50 x 50 | Wants&Needs

Fout 5: Vergeten hoeveel ruimte je hebt

Tijdens je zoektocht naar meubels is het belangrijk om de afmetingen van de ruimtes in je huis, in je achterhoofd te houden. Een mooie, maar enorme eettafel is natuurlijk minder geschikt voor een wat kleinere eetkamer. Wanneer je meubels te groot of juist te klein zijn, kan dit af doen met je interieur. Dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn..

Geïnspireerd?

Heb jij zin om je eerste huis naar eigen wens in te richten? Kijk dan snel op onze website voor ons aanbod.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *